SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orada Soykırım Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:46:49
A- A+ PAYLAŞ

Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, Ermenilerin Hocalı’da yaptıklarının katliam ve soykırım olduğunu bilimsel düzeyde tartışıp belgelerle sonuna kadar ispatlayacaklarını ifade ederek, gücünün yettiğince bu konuda insanları bilinçlendirmeye çalışacağını söyledi. 

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği ile İnönü Üniversitesi’nin (İ.Ü.) beraber düzenlediği “Hocalı Katliamı ve Azerbaycan-Türkiye İlişkileri” konulu panelde Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva ve İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri konuştu.

Malatya İ.Ü. Kampüsü Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yöneticiliğini İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teymuraz Abbasov’un yaptığı “Hocalı Katliamı ve Azerbaycan-Türkiye İlişkileri” konulu panelde konuşan Ganire Paşayeva, her yeni yıl sayıları daha da artan çok sayıda Azeri öğrencinin İnönü Üniversitesi'nde öğrenim görüyor olmalarının son derece sevindirici olduğunu söyledi.

Hocalı Katliamı ile ilgili tarihsel süreci ve o dönemde yaşanan olayları detaylarıyla anlatan Paşayeva, öğrencilerin kendi geçmişlerini çok iyi bilmeleri gerektiğine vurgu yaparak, tarihimizi yabancı tarihçilerin kaleminden değil kendi tarihçilerimizden öğrenmemiz gerektiğini ifade etti.

Azerbaycan ve Türkiye arasında bir slogan haline gelen "tek millet-iki devlet" sözlerine atıfta bulunan Paşayeva, Ermenilerin Hocalı’da yaptıklarının katliam ve soykırım olduğunu bilimsel düzeyde tartışıp belgelerle sonuna kadar ispatlayacaklarını ifade ederek, gücünün yettiğince bu konuda insanları bilinçlendirmeye çalışacağını söyledi.

Atatürk’ün “Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir” sözünü hatırlatan Paşayeva, “Gençlerimiz, tarihlerini iyi bilmelidir. Ancak bizler de onlara tarihimizi gerçek boyutuyla öğretmeliyiz” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yücel ise, Hocalı Katliamı’nın çok büyük bir katliam olduğunu, bunun sadece resimlerle ve sözlerle anlatılacak bir olay olmadığını ifade ederek, “Türkiye-Azerbaycan ilişkileri hem geniş bir coğrafyaya hem de büyük ekonomik işbirliğine dayanmaktadır. Bu süreç içerisinde tarihsel, kültürel ve kardeşlik bağlarımızı ne kadar güçlendirebilirsek üzerinde bulunmamız gereken pek çok tarihsel konuda daha güçlü konuşabilir ve daha büyük etki oluşturabiliriz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız