SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Orada Yanlışlık Yok..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Ahilik Haftası kutlamalarının başlaması nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Vali Yardımcısı Enver Erdem, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKK) Başkanı Ali Evren, ESOB ve ESKK yönetim kurulu üyeleri, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı. Mehteran gösterisinden sonra, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Bu arada, Ahilik Haftası nedeniyle İl Özel İdaresi Salonu'nda konferans düzenlendi. Konferansa Vali Yardımcısı Enver Erdem, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, TSO Başkanı Hasan Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKK Başkanı Ali Evren, ilçe ve belde belediye başkanları, esnaflar ve meslek lisesi öğrencileri katıldı.

Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şevket Keskin, "Ahilik kültürünün yaşatılması gençlerimize düşmektedir. Çünkü orda dürüstlük var, yanlışlık yok. Orda sevgi var, zorbalık yok. Orda hoşgörü var, kin beslemek yok. Fakire yardım etmiş, fukarasının elinden tutmuş, komşusu aç yatarken, kendisi tok yatmamış bir anlayış vardır. Aslında açılımlara bakarsanız, açılımların en büyüğü Ahilik kültürünü iyi anlamak ve benimsemek gerekir. Ben bundan dolayı Ahilik Kültürünün herkese barışı, huzuru, kardeşliği ve bolluğu getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Ahilik Kültürünü yalnızca nostalji olarak kutlamamak gerektiğini ifade ederek, "Geçmişimize ait Ahilik Kültürü bizi biz yapan değerlerden bir tanesidir. Esnaflarımızı temsil eden sivil toplum kuruluşlarımızı bu kültürü devam ettirmektedir. Bugün esnaflarımıza baktığımızda Türk ekonomisinin can damarı ve bel kemiğidir. Esnafın güçlenmesi sosyal barış ve dengeyi de sağlıyor. Böyle günlerde esnaflarımızın sorunları gündeme taşınarak, çözüm üretilmelidir" diye
konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yusuf Benli "Ahilik Kültürü" konulu konferans verdi. Benli, "Ahilik, ortaya koyduğu temel ilkeleriyle toplumu kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olmanın bilincini tüm topluma yayan bir sistemdir. Ahi; dağıtan değil, toparlayandır, yıkan değil, yapandır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız