SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oradan Utanıyoruz!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da büyük bir kısmı atıl vaziyette bulunan eski Şire Pazarı'nın modern bir kayısı satış merkezi yapılması ile ilgili olarak çalışmalara başlanıldığı bildirildi.

Vali Ulvi Saran makamında Belediye başkanı Ahmet Çakır, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, TSO Meclis Başkanı Sami Payza ve Ticaret Borsası Başkan Vekili Kaya Doğan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Karahasanoğlu ile birlikte Şire Pazarı'nın yeniden modernizesi ile ilgili bir toplantı yaptı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Vali Saran, hedeflerinin kayısının yüz akıyla sergilendiği bir mekanı Malatya'ya kazandırmak olduğunu ifade ederek, "Misafirlerimizi yüz akıyla gezdirebileceğimiz bir yerden yoksunuz" dedi.

Vali Saran, tanıtım ve kültürel boyutta özellikler taşıyacak Şire Pazarı'nı gelen misafirleri etkileyebilecek bir noktaya taşımak istediklerini kaydederek, şehrin kimliğine uygun bir Şire Pazarı için uzmanlara bir çalışma hazırlattığını aktardı.

Çakır, şehrin bazı noktalarındaki çalışmalarından dolayı da Malatya Belediyesi'ni tebrik ettiğini kaydetti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da Şire Pazarı'nın Malatya'nın sadece görünen bir yüzü değil, aynı zamanda sembollerinden birisi olduğunu vurgulayarak, Belediye'nin Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Kasap Pazarı ve Akpınar Meydanı ile ilgili olarak bazı projeler üzerinde çalışmakta olduğunu ifade etti. Çakır, "Malatya adına, kayısı adına ve çarşı kültürü adına Şire Pazarı'nı önemsiyoruz. Yapılacak çalışmaya buradaki esnaflarda destek olmalıdır" dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Şire Pazarı'nın mevcut durumu ile Malatya'ya yakışmadığını ve bu anlamda tanıtımında yetersiz kaldığını ifade ederek, "Projeyi çok iyi bir şekilde ortaya koymalıyız. Olabilir bir proje ile Malatya'ya güzel ve örnek bir mekan kazandırmalıyız. Bu konuda biz üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

ESOB Başkanı Şevket Keskin'de böyle bir çalışmanın başlatılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bakırcılar Çarşısı, Kasap Pazarı, Şire Pazarı şuanda büyük bir kaos içinde. Malatya'nın geliri kayısıdır. Şu anki durumu ile kayısıyı tanıtamayız. Bakırcılar Çarşındaki esnaflar, buranın modernleştirilmesi durumunda yeni bir yer yapılması halinde gideceklerine dair imza vermişlerdi. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Karahasanoğlu'da Şire Pazarı'nın yeniden otantik bir yapı ile tamamlanması ile esnaflar içinde iyi bir mekanın olacağını kaydederek, "Malatya'da insanlara önerebileceğimiz yerlerin başından Şire Pazarı geliyor" dedi.

Ticaret Borsası Başkan Vekili Kaya Doğan ise, Şire Pazarı'nın 1972 yılında kurulduğunu ve 2000 yılına kadarda hizmet verdiğini belirterek, 116 işyerinin bulunduğunu aktardı.

TSO Meclis Başkanı Sami Payza'da "Biz artık oradan utanıyoruz. Gece oradan geçen öğrencilerin durumunu görünce üzülüyoruz. Öğrenciler korkarak oradan geçiyorlar. Dışarıdan gelen misafirlerimizi Şire Pazarı'nın iç kısımlarına götürmemiz mümkün değil. Esnaflar oradan umudunu yetirmiştir. Bur8ası için inanılır bir proje olmalıdır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız