SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oraları Bize Verin ki.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:06
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İsmet Paşa Parkı (Hürriyet Parkı)’ndan  İnönü Stadyumunu da kapsayan DSİ Şubesi’ne kadar uzanan bölgede okul binalarını yıkarak  tamamen yeşil alan yapmak istediklerini söyledi. 

Partisinin istişare toplantısında üzerinde çalıştıkları yeşil alan projesi hakkında bilgi veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye hizmet binası için mevcut DSİ Şubesi’nin bulunduğu alanın seçildiğini kaydederek, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Malatya’ya gelerek bizim belediyenin yeri konusunda istişarelerde bulundu. Sonuç, meteorolojinin bulunduğu 33 dönümlük yerin DSİ’yi hizmet alanı olarak belirlenmesi ve şuandaki DSİ alanında Battalgazi Belediyesi’ne verilmesi konusunda karar kılındı. Bununla ilgili olarak bölge müdürüne protokol için yetki verildi ve protokol şuanda hazır, imza aşamasına geldi” dedi.

Gürkan şunları söyledi: “ Milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, il başkanımız ve partili yöneticilerimiz burada iken özellikle bir konuyu paylaşmak istiyorum; geçtiğimiz günlerde TOKİ başkanımız ile uzun bir görüşmemiz oldu. TOKİ başkanımıza şunu ifade ettim, dedimki, ‘Malatya’mızın akciğer anlamında büyük bir parkı yoktur. Bu anlamda bizim sizden taleplerimiz vardır. Devlet Hastanesi’nin belli bir yerinin hastane belli bir yeri ise yeşil alan olarak verilmesi. Diğer İnönü Stadı 42 dönüm, burası yeşil alan olarak bize verilmeli. Ayrıca Jandarma’nın İnderesi’ndeki 12 dönümlük yeri de yeşil alan olarak bize verilsin. TOKİ Başkanımız ile görüştükten sonra hemen gelip valimiz Vasip Şahin’i ziyaret ettim.  Bizim size şöyle bir önerimiz var, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları okullar kampüsü anlamında bir projesi var. Bu  anlamda biz Atatürk Kız Lisesi’ni, Nene Hatun Okulu’nu ve Şehit Kemal Özalper Sanat Okulu’nu orada kaldırıp, orayı bir bütün olarak 200 dönümü yeşil alan park alanı olarak ihdas edilmesi noktasında, DSİ’ninde bir bölümünü katacağız,’ şeklinde düşüncelerimizi ifade ettik. Evveliyatı da zaten burası ilk planlamada da Hürriyet Parkı’nın ilk planlandığı yer. Evveliyatına uygun bir yeri planlamak zorundayız. Bu Malatya’nın gelecek yüzyılda sahip olacak bir proje olmalı. Diğer taraftan da ihtiyaca cevap vermeyen Milli Eğitim Müdürlüğü binasının da kaldırılmasını sayın valimize söyledik. Gazi İlkokulu’nun çevresi açılarak, gerekirse bir sanat merkezide olabilir, gerekirse okul olarak devam eder. Hemen Gazi İlkokulu’nun karşısındaki Ticaret Lisesi’nin orada bir ucube bina var orası da yıkılarak park alanına dahil edilmesi noktasında çalışıyoruz. Bu projeyi söylerken, maliyet analizi açısında çok büyük bir yük değil. Park yapımı hariç bize 20-25 milyon civarında bize bir maliyeti olacak, ama bu proje Malatya’nın önünü açacak, Battalgazi’nin önünü açacak bir proje. Bununla ilgili çalışmalarımız başlatılmıştır.” 

Gürkan, parkın çevresinde yürüyüş ve bisiklet yolları ile birlikte, çocuk parkları, spor alanları ile birlikte  Sanat Lisesi’nin olduğu alanın altının da yaklaşık 5 bin araçlık bir otopark projesini de kapsadığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız