SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oranın Kaderi Değişecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Türkiye'nin değiştiğini belirterek, "Uluslararası arena artık şunu gördü, Türkiye'nin bu bölgede önemli bir ülke olduğu, ne dediği ve ne yaptığı düşünülmeden, danışılmadan, karar ve düşünceleri alınmadan bu bölgede bir politika üretmek mümkün değildir" dedi.

AKP İl Başkanlığındaki halk gününe nöbetçi milletvekili olarak katılan Milletvekili Mücahit Fındıklı, burada vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce basın mensuplarına çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Fındıklı, Anayasa Değişiklik Paketi'nin ardından TBMM'de acil çıkması gereken kanunlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Parlamento çalışmaları devam ediyor. Acil çıkması gereken kanunlar çıkartılıyor. 1 Temmuz'a kadar birçok kanunun, halkın yararına olan kanunların çıkması için çalışmalar devam ediyor" dedi.

İsrail'in Filistin'e yardım götüren gemilere saldırması ile ilgili olarak konuşan Fındıklı, "Dış politikada önemli gelişmeler yaşanmaktadır, aynı zamanda üzücü olaylar yaşanmaktadır. Gazze'ye yapılan yardım çalışmalarına İsrail'in hunharca yaptığı saldırı bizim kadar dünya kamuoyunun da vicdanını sızlatmıştır. Dış politika ile İsrail yalnızlaştırılmıştır. İsrail şu anda bütün dünyada tartışılır bir ülke hale gelmiştir. Tamamen devlet terörünün ortaya çıkartılması nedeniyle tartışılır hale gelmiştir. Başbakanımız ve hükümetimiz bu işin peşini bırakmayacaktır" ifadelerini kaydetti.

BM'den çıkan İran ile ilgili karar konusunda ise Fındıklı, "İran'a ambargo tekrar gündeme geldi. Uluslararası arena artık şunu gördü, Türkiye'nin bu bölgede önemli bir ülke olduğu, ne dediği ve ne yaptığı düşünülmeden, danışılmadan, karar ve düşünceleri alınmadan bu bölgede bir politika üretmek mümkün değildir. Türkiye bir barış adası olmak istiyor. Bütün dengelerini barış üzerine kuruyor. Artık yurt dışına gittiğimizde Türk olmakta gurur duyuyoruz, pasaport ve bayrağımızla itibarımız artık bir başka. Dünya değişiyor ve Türkiye değişiyor" dedi.

Emeksiz ve Akpınar kavşakları arasındaki alt geçit üzerinin peyzaj yapılması ile ilgili gelişmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Fındıklı, "Alt geçit çalışmaları başladı. Orada bir itiraz süresi vardı, o bitti. Alt geçitlerin üzerinin kapatılması ile ilgili bir talep var. Ömer Faruk Öz ile birlikte geniş bir toplantı yaptık. Belediyemizle de mutabakata varıldı. Alt geçitlerin üzerinin peyzaj şeklinde düzenlenerek oranın kaderi değişecek. Battalgazi Kavşağı'nın da tüm projeleri hazırlandı" diye konuştu.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Malatya'da yıllardan beri yaklaşık 20 yıldan beri devam eden bir Maria planı sorunu var. Bu 20 yıldan beri bir problem. Ancak ötelene ötelene bugüne kadar geldi. Genelkurmay Başkanlığı'nın yazdığı bir yazı üzerine inşaat sektöründe bir durgunluk başladı. Bunun çözümlenmesi gerekiyor. Belediye başkanımız Ankara'ya geldi ve Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili birimlerle görüştü. Malatya'da 2. Ordu Komutanlığımız ciddi anlamda destek verdi. Bu problem bizim
için önemlidir. Çünkü inşaat sektörü bir kentin ana lokomotiflerinden biridir. Bu sorunu çözüp, tekrar inşaat sektörünün önünü açacağız" dedi.

Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Fındıklı, "2. Organize Sanayi Bölgesinde sadece 6 firmamızın 85 milyon dolarlık bir yatırım devam ediyor. Bu sezonun sonuna doğru orada 5-6 bin yeni bir istihdam alanı oluşmuş olacak. Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili bütün projeler tamamlandı. Çevre ve Orman Bakanlığındaki tüm düzenlemeler tamamlandı. Yüzme Havuzu, Stat ve Kapalı Spor Salonu ile ilgili etüt projeleri çıktı. TOKİ ile Bakanlık arasında protokol imzalandı. Proje çalışmaları devam
ediyor" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız