SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Orası Acemi Ocağı Değil'

A- A+ PAYLAŞ

SP Belediye Başkan adayı Çerçi, başkanlık makamının hizmet yeri olduğunu belirterek, "Malatya Belediye Başkanlığı makamı küçük makam değil." diye konuştu.

Çerçi'nin seçim çalışmalarına ilişkin partinin yayınladığı bülten şöyle:

"Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, beraberinde il Başkanı Mehmet Asiltürk ve Meclis üyeleriyle birlikte Hidayet, İnönü, Yaka Mahallelerinde Mahalle Sakinleriyle Bir Araya Geldiler.

Çerçi, Mahalle toplantılarında halka hitaben yaptığı konuşmasında “Yerel seçimlerde 5 yıl Belediye Başkanlık Makamında oturacak adayı iyi seçmek gerekiyor. Tercihimizi yaparken adayın deneyim ve tecrübeleri yoksa o makamda başarı da beklemek hayal olur.

Belediye makamı hizmet yeridir. Acemi ocağı değildir. 500.000 nüfuslu Malatya’yı yönetecek kişinin elbette ki deneyimi ve tecrübesi olmalıdır.

Biz diğer adaylarla yola çıktık. Geliyorlar her mahallede toplantı yapıyorlar halka kendilerini ifade ediyorlar. Önemli bir seçim yapıyoruz. Malatya Belediye Başkanlığı küçük bir makam değil. Malatya küçük bir şehir değil onun için önemli bir makamı sizlerin oyuyla teslim edeceksiniz. Halkımız özelikle şunda rahatsız.

Halkımız diyor ki bu seçim benim seçimim Belediye Başkanını seçiyoruz ve Belediye Başkanlığı da bize ait olan bir makam diyor. Ben bunu kendim tayin ederim kendim seçerim bu konuda kimse bana dayatma yapmasın. Bu konuda kimse bana zorlama yapmasın.

İktidar partisinin Belediye Başkanlığı sürecinde antidemokratik Bir şekilde demokratik usullerle değil de bir dayatmanın eseri olarak ortaya çıkan bir arkadaşa ısrarla 5 Milletvekilimiz illa bu olacak, bu olacak dediler mevcut Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın, Bir iki ay önce dedi ki beni bunlar niye çizdi. Bunların Belediyeden Beklentileri vardı bende yapmadım bu adam bize yaramaz onun için bizim her dediğimizi yapacak adam lazım dediler ve Aradılar buldular önünüze koydular. O nedenle yöneten değil yönetilen istediler. 5 Milletvekili bütün gerçek işlerini bırakmış Malatya belediye Başkanı şunu yaparsak işimizi yoluna koruz zihniyetiyle günlerdir çalışma yapıyorlar.

İşte bu dayatmayla bu şehrimize gelecek Belediye Başkan Adayı nasıl halkımıza hizmet edecektir. Bu dayatmayla ilgili 5 Milletvekili bizim dediğimiz olacaktır ve bizim aday gösterdiğimiz adayı seçeceksiniz dediler. Bunu söyleyen kim. başka partiden mi yok kendi partilerin Belediye Başkanı…

Peki, bu 5 Milletvekillerinden neden ses çıkmıyor. Belediye Başkanları böyle söyledikten sonra vatandaşımız bunu açık seçik bir şekilde gördü ve halkımız üç beş kişinin tayin ettiği bir Belediye Başkanı değil benim hür irademle Başkanı seçeceğim diye kararını verdi nitekim anketlerde bu yansıyor.

Herkes görevini yapacak bizi beğenmiyorsanız bile Başbakanımıza oy verin bu makama başkan mı seçiyoruz yoksa Başbakan mı seçiyoruz. O onların Başbakanı olduğu kadar bizim, hepimizin ve 82 ilin başbakanıdır

Milletvekillerinin görevi Ankara’daki Malatya nın haklarını korumaktır. Halkımız zamanı gelince görevini yapmayanı bilir görevini yapmayanı zamanı gelince indirmesini de bilir. Milletvekillerimiz bu işe soyunmadan önce Belediye Başkanını biz belirleyeceğiz halkın önüne koyacağız halkımız kuzu, kuzu seçecek çünkü %70 oyumuz var düşüncesindeler. Sayın Milletvekilleri Malatya’da işsiz kalmayacak diyorlardı bulunan fabrikaları tek, tek kapatıyorlar işsizlik çığ gibi büyüyor. Sümerbank’ın yerini üç beş aileye yok pahasına verdiler.

Bu kimin Malatya halkının hakkı fakir fukaranın hakkı burayla ilgili bizden başka gündeme getiren var mı yok. Bugün Malatyaspor’u ziyaret ettim futbolcularla konuştum durumlarını gördüm inanın çok üzüldüm sahipsizlik bir tarafta futbolcu kardeşlerimi çok üzgün gördüm sabırlı olmaları istedik. Biz gelirsek her şeyin üstesinde geleceğimizi kendilerine sahip çıkılacağını söyledim. İnşallah gelirsek ilkin kümede kalması için mücadele edeceğiz. Seneye planlı programlı bir şekilde başa oynatmak istiyoruz.

Biz aday olurken Malatya’mıza hizmet etmek için yola çıktık ve projelerimizi halkımızla paylaştık. Bizler Malatya’mıza ne hizmetler yapılacaksa onu yapacağız. Bizlere güvenen hemşerilerimizi başkaları gibi kandırmayacağız. Bizler hizmet için yola çıktık bazılar gibi de dayatmayla bu göreve aday olmadık. Bizler hemşerilerimizin desteğiyle bu göreve talip olduk. Halkımızın bize gösterdiği teveccühün her geçen gün artması bizlere olan desteği gösteriyor. 5 Yılda nasıl 15 yıla denk hizmetleri gerçekleştirdiysek 30 Mart sabahı kat be kat fazla hizmeti yapmak için parti kimliğimi çıkarıp Malatyalılık kimliğimi takarak herkese eşit hizmet sunacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız