SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orası İçin Projelerimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:22
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, atıl durumda bulunan Vagon Onarım Fabrikası’nın fuar merkezi olarak değerlendirilebileceğini söyledi. 

TCDD’de uzun süre çeşitli görevlerde bulunan Kazancıoğlu, atıl durumda bulunan Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili çeşitli tespitlerde bulunduklarını ifade ederek, “Vagon Onarım Fabrikası’nın şuan ki durumu bizi çok üzüyor. Buranın değerlendirilmesi adına bir takım projelerimiz var” dedi. 

“MALATYA ADINA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILABİLİRDİ”

Kazancıoğlu, Vagon Onarım Fabrikası’nda vagon tamir ve onarımının yapılabileceğini de ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Kendisine biz ve Malatyalılar minnettardır. Vagon Onarım Fabrikası, o dönemde bir ihtiyaç olarak düşünüldü ve yapıldı. Adapazarı’nda yolcu vagonları, Sivas’ta da yük vagonları yapan bir fabrika var. Aslında hala da ihtiyaç var. Türkiye’de artık sahibine ait dediğimiz bir sistem başladı. Tüccar veya sanayici kendi vagonunu alıyor ve mevcut demiryolunda taşımacılık yapıyor. Fakat hem bu vagonların hem de yurt dışından gelen vagonların tamir ve onarımı buralarda yapılabilirdi. Özel sektör buna yönlendirilebilirdi. Maalesef gerek yanından geçerken gerekse de uçakla üzerinden geçerken üzülerek seyrediyorum. Vagon Onarım Fabrikası’nın bu hali içimizi burkuyor. Ben her kısmında bulunmadım ama inşaatını yakinen biliyorum. Yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alan olan bir yer. Malatya adına burada güzel şeyler olabilirdi. TCDD, burayı Maliye Bakanlığı’na verdi. Maliye Bakanlığı da Tekel İdaresine verdi. Bir kısmı özelleştirmeden satıldı” dedi.

“ULUSLAR ARASI FUAR MERKEZİ OLABİLİR”

Vagon Onarım Fabrikası’nın uluslar arası fuar merkezi olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Kazancıoğlu, “Vagon Onarım Fabrikası bir yığın halinde duruyor. Bu bizleri çok üzüyor. Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili projelerimiz var. Burayı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun fuar merkezi yapabilirdik. Hiçbir şey yapmasak, uluslar arası fuar merkezi yapabilirdik. Aslında yapılacak çok şey var. Burası ile ilgili benimde projelerim bulunuyor. Buranın bir kısmı özel şahsa satılmış. Burası için ne yapabiliriz diye bakacağız ama aklımıza hemen fuar merkezi geldi. Niye fuarcılık sadece İstanbul’da olsun? Anadolu’nun, Akdeniz’in fuarı da Malatya’da olsun. Bu anlamda Vagon Onarım Fabrikası da çok güzel bir ortam” diye konuştu. 

“DEMİRYOLU ANA KAMPUSUMUZ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR”

Kazancıoğlu, atıl durumdaki Vagon Onarım Fabrikası’nın Malatya’nın demiryolu ana kampusu olarak değerlendirilebileceğini de ifade ederek, “Türkiye’de özel vagon yapan firmalar var. Adana’da Gaziantep’te, İstanbul’da, Sakarya’da özel vagon üretiyorlar. Ya da mevcut vagonların tamiratlarını yapıyorlar. Böyle bir şeyi de yapabiliriz. Bu ciddi anlamda şehre istihdam katabilecek bir konu. Veya merkez istasyonumuzu oraya da taşıyabiliriz. Hızlı ren geldiğinde, orası demiryolu kampusumuz olur. Böylece şehri ikiye bölmekten de kurtarırız. Şuanda atıl durumda bulunan Vagon Onarım Fabrikası, çok ciddi şekilde üzerinde durduğumuz konulardan birisi. Burayı en iyi şekilde değerlendirebiliriz. Bununla ilgili mevcut durumu tespit ettik” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız