SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orası Madde Bağımlılığı Tedavisi İçin Merkez Olacak"

0
Güncellendi - 2017-07-14 01:22:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Battalgazi ilçesine yapılan ve yapılacak olan hizmetler konuşuldu.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milletvekili Mustafa Şahin’in Battalgazi ilçesine yapılan hizmetler noktasında her daim desteklerini gördüğünü belirterek, “Malatya ile ilgili iş ve işlemlerinin takip edilmesinde Ankara’da her bakanlık ve kuruluşta sayın vekilimiz hep yanımızda olmuştur. Kendileri Battalgazi bölgesindeki gerek Yeşil Kuşak çerçevesinde okulların devri ile ilgili, gerek Askerlik Şubesi’nin devri, gerek diğer işlemlerimizin, ödeneklerinin takibi noktasında hep yanımızda oluyor. Battalgazi halkı adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ortak paydamız Malatya ve Battalgazi çerçevesinde Battalgazi’yi daha yaşanabilir, çağdaş ve modern anlamda bir şehirciliğe kavuşturarak, mazisine layık istikbale hazırlamak için çalışmalarımız milletvekillerimizle, hükümetimizle ve diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte sürdürüyoruz. İnşallah sayın vekilimizde sizlere müjdesini verir. Battalgazi’ye hem Eskimalatya’ya hastane yapılması hususu var, diğer taraftan da yıkılan eski Devlet Hastanesi’nin yerine yeni Devlet Hastanesi yapılması konusunda da bilgiler verecektir” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayacaklarını belirten Başkan Gürkan, “15 Temmuz, milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ediyoruz. 15 Temmuzlardan ders alarak gelecek kuşaklara 15 Temmuzların olmaması noktasında neler yapmamız gerektiği hususunda da gerekli bilgi aktarımını sunmamız gerekir” diye konuştu.

Milletvekili Mustafa Şahin ise, Malatya’da güzel hizmetlerin yapıldığına dikkat çekerek, “Özellikle şehrimizin yarısını temsil eden Battalgazi Belediyemizi ziyarete geldik. Yaptığı çalışmaları sahada gidip gördüğümüzde ister Büyükşehir olsun, Battalgazi olsun, Yeşilyurt Belediyemiz olsun bir bütün olarak işin içine giriyorlar. Harika işler yapılıyor. Bunlara hep birlikte şahit oluyoruz. Vatandaşlarımız da yapılan bu hizmetler için bizlere dualarını esirgemediğine şahit oluyoruz. 2014’de Malatya Büyükşehir olmadan önce eski Battalgazi 15-20 bin nüfusa hitap ederken, bugün Büyükşehir olduktan sonra 300 binlik bir nüfusa hitap ediyor. Battalgazi artık koca bir şehir hüviyetine bürünmüştür. Büyükşehir olduktan sonra eksikliklerin giderilmesi noktasında bütüncül bir bakış açısıyla gerek il merkezinde olsun, gerek ilçelerde olsun, gerekse kırsaldaki önce köy, şimdi mahalleye dönüşen yerlerde yapılan çalışmalar bir şehir atmosferine ulaşmaları bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Yaşanabilir kentler statüsünde olan Malatya’mızın fiziki şartlarını daha iyi bir noktaya taşımanın gayreti içindeyiz. Bizler milletvekili olarak sürekli Belediye Başkanlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Eğitim alanında önemli adımların atıldığını kaydeden Milletvekili Şahin, “Eğitimle ilgili birçok bölgede okullar yaptık. Hamdolsun öğrencilimiz standartları yüksek okullarda eğitim öğretim almaya başladılar. Sınıflardaki öğrenci sayıları eskiden 60’ın üzerinde iken, şimdilerde artık 30’un altına düşmeye başladı. Eksik olan öğretmenleri artık tamamladık” şemlinde konuştu.

“Battalgazi ilçemize eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana yeni bir Devlet Hastanesi yapacağız” diyen Milletvekili Şahin, Eskimalatya’ya Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek binasının yapılacağını belirterek, “Aşağı şehir olarak ifade ettiğimiz Eskimalatya Ulu Caminin olduğu bölgede insan kalabalığı giderek artıyor. Orada yaşayan insanların sağlıkları da bizim için önemlidir. Orada poliklinik hizmeti veren bir sağlık kuruluşu hali hazırda var. Ancak yeterli değildi. Terör örgütü FETÖ’den devredilen Hayrun Nisa özel öğretim kurumunun binasını Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden aldık. Sağlık Bakanlığına devrettik. Orasıyla ilgili tüm çalışmalarımızı yaptık. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek binasını yapacağız” dedi.

Eskimalatya’ya yapılacak olan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası bünyesinde madde bağımlılarının tedavi olmalarına yönelik bir merkezin de olacağını belirten Milletvekili Şahin, “Orada da hem poliklinik hizmetleri verilecek, hem de günümüz gençliği için en büyük tehdit olarak addedilen uyuşturucu kullanımı noktasında merkezimiz yok. Sadece Turgut Özal Tıp Merkezi’mizde var. Birde onun dışında Sağlık Bakanlığı olarak Elazığ’da vardı. Onun dışında madde bağımlılarının tedavileri için de bir merkez olacak. Hem o bölgedeki sağlık hizmetlerimizi, hem de madde bağımlılarımızın tedavisi için o merkezi de yakın bir zaman da faaliyete geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hakan (6 yıl önce)
    Ben bu vekili hiç sevemedim. Sadece boş boş konuşmalar. Ne yaptın kardeşim Malatya için
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    bence madde bağımlı hastanesi elazığ'a, büyük şehirlere söz verilen 1040 yataklı şehir hastanesi malatya'ya yapılmalıydı. tersi olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    1.050 yatak kapasiteli devlet hastanesi ve SSK hastanesi kapattı 650 yataklı devlet hastanesi yaptılar şakşak çalan çok oldu kimse o zaman itiraz etmedi şimdi neyin kafasını yaşıyorsun Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalisi (6 yıl önce)
    5 yıl oldu daha Devlet hastanesi yapılacak daha ne kadar bekleyeceğiz hep oyalama Elazığ da harputun dinine yapılan şehir hastanesi yapıldı bitecek halen bizim hastane yapılacak üstelikte 305 bin nufuslu merkez ilçeye 200 yataklı hastane o da yapılırsa 5 yıldır bölge halkı bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (6 yıl önce)
    insan neden madde bağımlısı olsun neden tedavi merkezi kurulsun. Neden bunlar oluyor diyen yok. Neden daha daha büyük cezaevlerine ihtiyacımız var diyen yok. işiniz gücünüz istismar. Allah hesabını sorar.
    0
    0
    Yanıtla