SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Orası Maden Yatağıymış'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Malatya Şubesi "Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu il şurasını gerçekleştirdi.

Öğretmen evinde gerçekleştirilen il şurasına AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri ve eğitimciler katıldı.

Şura öncesinde bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Hakikaten 26 yıl kamuda hizmetim oldu, hemen hemen hepside yöneticilikle geçti. Ama bunun yanında 3 aylık vekil öğretmenlik görevinde de bulundum. Samimi söylüyorum oradan aldığım hazzı hiçbir yerden alamıyorum. Siyasi bıraktıktan sonra kesinlikle öğretim görevlisi olacağım. İnsan yetiştirmekten başka güzel bir şey yok. O yüzden Allah size bu güzel görevi nasip etmiş. Gelecek nesiller yetiştirmek çok büyük bir şereftir.

Biliyoruz öğretmenlerimizin özlük hakları hak edilen noktada değil ama Türkiye'nin bir gerçeği var ve bu imkanlarla da ancak bu kadar olabiliyor. Yoksa öğretmenlerimizin aldıkları maaşları biliyorum, benim eşimde eğitimci ve maaşlarınızın yeterli olmadığını biliyorum. Ama ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz çalışmalarını ve hizmetlerini paradan yana değil idealist olarak yapıyorlar. Çünkü öğretmenlik idealizmi gerektiriyor. Bu kaybolursa o milletinde, ülkenin de hedefe kavuşması mümkün değil" dedi.

Öz, Eğitim-Bir-Sen'in kendisine yabancı olmayan bir sendika olduğunu ifade ederek, "Malatya'ya geldikten sonra Eğitim-Bir-Sen'in eğitim noktasındaki çalışmalarını yakından takip ettim ve daha çok mutlu oldum. Tabi ki sendikacılık üyelerinin haklarını korumaktır ama sendikacılığa sadece bu anlamda bakmıyoruz. Eğitim anlamında da gerekli yerlere rehberlik yapmaktır. Bu şurayla da bunu yapıyorsunuz. O açıdan da bu toplantıyı çok önemli buluyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin çok farklı bir ortamdan geçtiğini kaydeden Öz, "Hep beraber birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin devam etmesi noktasında provokasyona karşı tedbirli olmalıyız. Çünkü bu ülkede Kürt vatandaşlarımız Türklerde, Alevilerde birinci sınıf vatandaşlardır. Çok değişik maksatlarla bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan insanlar vardır. İnanıyorum ki, bunlar maksatlarına ulaşamayacaklardır. Anayasa Mahkemesi Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasıyla ilgili bir karar aldı. Bu kararı doğru bulursunuz ya da bulmazsınız ama mahkemenin aldığı karara saygı göstermek gerekiyor. Türkiye'de bizler hiçbir siyasi partinin kapatılmasından yana değiliz. Partileri insanların kapatmasını uygun buluruz. Ama yinede mahkemenin verdiği karara saygı göstermek gerekiyor. Bunu baz gösterip, ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere de fırsat vermemeliyiz. Birliğimiz ve beraberliğimiz her şeyin üzerinde geliyor" ifadesine yer verdi.

Malatya'da Memur-Sen ve Eğitim-Bir- Sen'e yönelik konut projesiyle ilgili de bilgi veren Öz, "Bu konut projesiyle ilgili teknik bir sıkıntı çıktı. O sıkıntıyı çözmek için çalışıyoruz. Orası bir maden yatağıymış, bunu görüşüyoruz. Bu sıkıntıyı çözeceğiz" dedi. Söz konusu proje için, Çamurlu Köyü sınırlarındaki 470 dönüm alan toplam 160 bin lira bedelle Memur-Sen'e tahsis edilmişti. Milletvekili Öz'ün açıklamasına göre, bu tahsiste bir sorun çıktığı anlaşıldı.

Öz, Demokratik açılım konusuna da değinerek, "Teröre harcanan para bu ülkenin memuruna, işçisine, esnafına ve emeklisine kullanıldığında ekonomik sıkıntı da önlenecektir. Biz, AK Parti hükümeti olarak demokratik açılım da çıktığımız yolda devam edeceğiz. Muhalefet partileri de DTP'de istediği kadar bizleri yalnız bıraksınlar, bizim yanımızda milletin olması yeterlidir. Bu millet bu açılımı istediği sürece, milletimizle demokratik açılımı yapmaya devam edeceğiz. Buna Kürt açılımı olarak bakmak yanlıştır.

Demokratik açılımda her şey vardır. Üzerimize aldığımız siyasi riski ve her şeyi göze alarak bunu yapacağız. İnsanlarımız rahata ve huzura erecekse, ülkemiz kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız" diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman ise, Eğitim-Bir-Sen'in kurulduğu günden buyana bir çınar olduğunu ifade ederek, "Kendi yaşam biçimini savunurken, diğer yaşam biçimlerini reddetmek hiç şüphesiz sendikacılık değildir. Biz de 1993 yılından beri bunun mücadelesi ve gayreti içeririndeyiz. Ülkemizde ücret dağılımında eşit ve hakça bölüşüm, erdemli ve onurlu memur gerçekleşinceye kadar Memur-Sen ve Eğitimciler Birliği camiası olarak bu mücadelemiz devam edecektir. Biz, tüm kamu çalışanlarına kucak açmayı ve onların vicdanlarına tercüman olmayı kendimize felsefe edindik. İdeolojik kamplaşmaların ülkemize hiçbir faydası yoktur. Bizim için önemli olan inisiyatif geliştirmektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından şura gerçekleştirdi. Şurada alınan kararlar daha sonra bölgesel şuralarda rapor halinde sunulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız