SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orası Olmazsa Olmaz mı?

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MESD olan Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği Başkanının ziyareti sırasında, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, kültür ve sanat çalışmalarına katkı için, belediyeye devri mahkemece durdurulan Şeker Fabrikası alanı ile ilgili mahkeme kararını engel göstermesi, "Oradan başka yer yok mu? sorusunu gündeme getirdi.

Dernek başkanının, Belediye Başkanını ziyaretine ilişkin Belediye Basın Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"..Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği Başkanı Mehmet Balkış, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Müzisyen eğitimcilerden kurulu bir dernek olduklarını belirten MESD Başkanı Mehmet Balkış, kuruluş amaçlarının Malatya’nın kültür dalında musikisine sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Balkış, Malatya Belediyesi’nin kültürel alanda güzel çalışmalarının olduğunu belirterek, Belediye’den musiki alanına da destek beklediklerini söyledi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise her alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel alanlarda da imkanlar ölçüsünde faaliyet gösterdiklerini belirterek, Şeker Fabrikası arazisinin Belediye devredilmesinin mahkeme tarafından durdurulmaması halinde buraya Belediye Tiyatrosu ile Belediye Konservatuarı yapmayı düşündüklerini söyledi.

Malatya ağzının Türkiye’de farklı bir ağız olduğunu belirten Başkan Akın, amaçlarının Malatya ağzını yeniden ihya etmek olduğunu söyledi. Akın, imkanları ölçüsünde her alanda olduğu gibi Musiki’de de Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği’ne yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği Başkanı Mehmet Balkış, ziyaret sırasında Başkan Akın’a Ud Maketi verdi..

Bu ziyaret sırasında, tiyatro ve konservatuar için Belediye Başkanının, fabrika alanının devrinin mahkemece engellenmesini göstermesine ilişkin gerekçesi "ilk kez" duyulurken, "Başka bir arsa yok mu?" sorusu gündeme geldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız