SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Orası SİT Alanı, Dokunamıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:26:38
'Orası SİT Alanı, Dokunamıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert, Nemrut Dağı'na Malatya tarafından giden yolun bulunduğu bölgenin SİT alanı olduğunu belirterek "Malatya'nın büyükşehir olmasından sonra o yol bizim uhdemize geçti ama birinci derece SİT alanı olduğu için yola dokunamıyoruz" dedi. 

"Şikayet edildik, soruşturma geçirdik"

Geçtiğimiz hafta yol bozuk olduğu için Nemrut Dağı'na çıkamayan bir grup Japon turistin, yolun yapımı için imza topladığına ilişkin haberlerimiz üzerine açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert, söz konusu yolun SİT alanında kalması nedeniyle herhangi bir çalışma yapamadıklarını söyledi. 

Malatya'nın turizm geliri açısından söz konusu yolun ulaşımda kullanılabilir olmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Mehmet Mert "Ancak orası birinci derece SİT alanı olduğu için dokunamıyoruz. Şu haliyle bizim de elimizden fazla bir şey gelmiyor. Geçmiş dönemde bu yolla ilgili düzenleme yapmaya kalkıştık ve hakkımızda suç duyurusunda bulunuldu. Bu nedenle soruşturma geçirdik" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert, yolda düzenleme çalışması yapmak için önümüzdeki günlerde Sivas Bölge Koruma Kurulu'na başvuracaklarını, izin vermeleri halinde yolun standartlarının yükseltilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız