SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oraya 10 Bin Konut Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, muhtarlarla yaptığı toplantıda çeşitli açıklamalarda bulundu.

Belediye Basın Bürosu'nun konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Halk Günleri, Mahalle ve Esnaf Gezileri’nin yanı sıra sivil toplum örgütleriyle de toplantılar yapan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ve Muhtarlarla bir araya geldi.

4 Aralık Salı günü Şelale Kafe’de düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sarı Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri ile birlikte Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren ve 50 dolayında muhtar katıldı.

Toplantı başında kısa bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, geçtiğimiz yıl yapılan yoğun doğalgaz şehiriçi şebeke çalışmaları nedeniyle bazı sorunlar yaşandığını, ancak bu sorunların bu yıl yaşanmadığını belirterek, bu doğalgaz ve akabinde yapılan asfaltlama çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Eren, Belediye tarafından yapılan önemli bazı çalışmalara da değinerek, bu çalışmaların Malatya için önemli olduğunu belirtti.

Muhtarlarla 2007 yılının son toplantısını yaptıklarını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise Malatya Belediyesi olarak Muhtarların verdikleri bilgiler doğrultusunda hizmetlere yön verdiklerini söyleyerek, muhtarlara teşekkür etti.

Başkan Akın, doğalgazın Malatya’ya yapılan hizmetlerin en önde gelen hizmetlerden birisi olduğunu belirterek, Malatya nüfusunun yüzde 80’inin yaşadığı 42 mahalleye doğalgaz borularının döşendiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl beklemede kalan vatandaşların, doğalgazın avantajlarını görünce bu yıl yoğun bir talep gösterdiklerini ve bundan dolayı bir sıkışıklık yaşandığını belirten Akın, “İlgili firma diğer illerden teknik eleman getirerek bu sıkışıklığı gidermeye çalışıyor” dedi.

Doğalgaza abone olanların şu anda 27 bine ulaştığını ve yılsonu itibariyle bu rakamın 35 bin dolayında olacağının tahmin edildiğini kaydeden Başkan Akın, önümüzdeki yıl da Malatya’nın büyük bir kısmının daha doğalgazı kullanmaya başlayacağını belirtti.

Doğalgazın çok ekonomik ve çevre dostu bir yakıt olduğunu da belirten Başkan Akın, hava kirliliğinin geçen yıllara göre azaldığını, bu kirliliğin önümüzdeki yıllarda ise tamamen azalma noktasına gelmesinin beklendiğini söyledi.

Tecde’ye ilk defa bir Kültür ve İş Merkezi yapıldığını kaydeden Başkan Akın, Dede Korkut Parkı karşısına Kültür Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi tarafından müşterek yapılacak olan Kültür Sarayı’nın temelinin de en kısa zamanda atılacağını söyledi.

Yapılacak olan bu Kültür Sarayı projesi kapsamında burada yol genişletme çalışmalarının yapıldığını, yol genişletme sırasında kaldırılan bazı ağaçların da bazı basın yayın organları tarafından haksız bir şekilde eleştirildiğini söyleyen Akın, “Yol içerisinde kalan dut ağacının yaşaması mümkün değil. Biz bu hususun değerlendirmesini ve takdirini değerli hemşerilerimize bırakıyoruz” dedi.

Sümerpark inşaatının bitme aşamasına geldiğini, önümüzdeki ilkbahardan itibaren vatandaşların burayı kullanabileceğini söyleyen Başkan Akın, şu anda dağınık binalarda faaliyet gösteren Belediye birimlerinin ise, önümüzdeki yıl bitecek olan Yeni Belediye Binası’na taşınarak bu dağınıklıktan kurtulacağını bildirdi.

Meyvecilik Araştırma Arazisinin Malatyalılara kazandırıldığını da kaydeden Başkan Akın, böyle önemli bir arazinin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi sırasında kendilerine büyük destek veren muhtarlara teşekkür etti.

Pütürge yol ayrımından, Akçadağ yol ayrımına, Beydağı eteklerinden Karakaya Barajı’na kadar olan bölgede imar planı çalışması yapmak istediklerini belirten Başkan Akın, bu konuda hukuken sorunlar çıktığını, bunun üzerine sadece Beydağı eteklerinde imar çalışması yaptıklarını ve bu projenin de 2008 yılı başlarında bitmesinin beklendiğini söyledi.

Malatya’nın bugüne kadar 120 bin dönüm dolayında imarlı alanının bulunduğunu, kendilerinin Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük alanı imara açacaklarını belirterek, bu durumda Malatya’nın yüzde 50 oranında büyüyeceğini ve bunun da Malatya’da 1.5 – 2 milyon insanın barınabileceği anlamına geldiğini bildirdi.

Düzenli şehirleşme açısından büyük önem taşıyan ve Malatya’da da uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, bu proje kapsamında vatandaşların mağdur olmayacağını söyledi.

Başkan Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 6-7 mahalleyi kapsayan 2 bin dönümlük alanda yapılacağını belirterek, bu bölgede 4 bin dolayında gecekondu olduğunu ve buraya TOKİ tarafından 10 bin dolayında konut yapılacağını söyledi.

Yapılacak olan 10 bin konuttan 4 bin konutun gecekondu sahiplerine verilmesinin planlandığını söyleyen Akın, bu evlerin bahçeleri ve üzerindeki yapıları ile birlikte değerinin belirleneceğini, belirlenen bu değerin, yapılan TOKİ konutlarının bedelinden düşüldükten sonra geri kalanının 180 ayda vatandaşlardan alınacağını belirtti.

Başkan Akın, “Önce Belediyemizin arsasına veya TOKİ’nin belirlediği bir yere konutlar yapılacak, yanındaki gecekondu sahipleri buraya nakledilecek, sonra da nakledilen gecekondular yıkılarak yerine yeni ve modern konutlar yapılacak. Bu sistem böyle kademeli olarak devam edecek ve hiçbir vatandaşımız mağdur olmadan, modern, güzel evlere taşınacaklar” dedi.

Dünya çapında çok önemli ve güzel olan bu hizmetin bazı menfaatçiler tarafından vatandaşlara yanlış aktarıldığını da kaydeden Akın, bu sistemi Belediye’nin yanı sıra muhtarların da vatandaşlara anlatmasını istedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın konuşmasından sonra mahalle muhtarları sırasıyla söz alarak, Mahalleleri ile ilgili sorunları Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a iletirken, Başkan Akın, bu sorunların aciliyet sırasına göre imkanlar dahilinde çözüleceğini söyledi. Muhtarlar ayrıca Mahallelerine ve Malatya’ya yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Akın’a teşekkür ettiler.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız