SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Oraya Girilemez Deniliyordu”

0
Güncellendi - 2016-01-03 22:01:52
“Oraya Girilemez Deniliyordu”
A- A+ PAYLAŞ

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nın Güneydoğu’daki kritik ilçelerden temizlenmesine yönelik başlatılan kapsamlı hareket çerçevesinde bu akşam önemli bir gelişme yaşandı.

Doğrudan Kandil’den destek ulaştığı belirtilen ve YDG-H’nın yerleşim birimlerindeki yapılanması çerçevesinde “Türkiye’de yerleşim birimleri içindeki küçük Kandil” olarak nitelendirilen Silopi’nin Zap mahallesine akşam saatlerinde güvenlik güçleri girdi.

Terör örgütü PKK’nın “hendek siyaseti” olarak da adlandırılan Cizre, Silopi, Silvan, Dargeçit ve Sur'da yerleşim alanları içinde başlattığı terörist başkaldırıya karşı devlet, 14 Aralık tarihinden itibaren daha etkin önlem almaya yöneldi. Meskun mahallerdeki operasyonlar, daha önce ağırlıklı olarak polis özel harekat timleri tarafından yapılıyordu. Yeni konsept çerçevesinde polisin yanı sıra Jandarma özel harekat timleri ve kara – deniz komandoları da operasyonlarda yer almaya başladı.

TSK daha önce, kırsal kesimde Hakkari’nin Oramar dağları bölgesinde PKK’nın küçük Kandil’i olarak adlandırılan bölgede operasyonlar yapmış ve bu bölgeyi terörist unsurlardan temizlemişti.

Silopi’deki Zap mahallesi ise örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nin yerleşim birimlerindeki Küçük Kandil’i olarak nitelendiriliyordu.

Milliyet’in, Ankara’daki güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre; güvenlik güçleri bu gün saat 16.20 sıralarında Silopi’de Zap mahallesine girdi.

12 ÖRGÜT YÖNETİCİSİ

Eylemleri koordine eden 12 PKK üst düzey yöneticisinin operasyonun başlaması ile birlikte Zap mahallesini terk ettikleri ileri sürülüyor.

Örgütün gençlik yapılanması unsurlarının da telaş içinde mahalleden kaçtıkları belirtiliyor.

İRTİBAT MERKEZİNİ KAYBETTİ

Kaynaklar, “Silopi'de en fazla YDG-H militanın içinde yer aldığı mahalle alınması ile birlikte örgütün sınır hattında örgütün dağ kadrosu ile doğrudan irtibat kurdukları 3 kritik merkezden biri örgütün elinden çıkmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.

HDP açıklaması

Bu gelişmeye paralel olarak bu akşam HDP Genel Merkezi’nden yapılan şu yazılı açıklama dikkat çekti:

“Bin kadar yurttaşın bulunduğu Silopi'nin Zap Mahallesi dört bir yandan ağır bir saldırı altındadır. Halkın çıkabileceği bir yer bulunmamaktadır. hendekler olsun olmasın mahallenin her tarafı tanklarla bombalanmaktadır. İnsanlar aç ve susuz evlerinin bodrumlarına sığınmış durumdadır ve geçişlere izin verilmemektedir. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız