SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oraya Sivil İnisiyatif Gerekli'

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu'nda konuşan CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Erhaç Havaalanı'ndaki sivil yolcu taşıma hizmetleriyle ilgili sivil inisiyatif kullanılması gerektiğini söyledi.

Karayolu yatırımları ve "Korolar Çarpışıyor" programının birincisi Malatya'ya taahhüt edilen okulun yaptırılmaması ile ilgili konuları da gündeme taşıyan Aslanoğlu'nun konuşması, tutanaklara şöyle geçti:

"FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) – Sayın Başkan, çok değerli arkadaşlarım, Sayın Bakan, çok değerli bürokratlar, değerli basın; hepinize saygılar sunuyorum.
Çok kısa keseceğim çünkü biliyorum, sabırla bekliyor Komisyon üyesi olmayan arkadaşlarım da, epeydir bekliyor. Onun için, çok az ve öz konuşacağım Sayın Başkan.
Sayın Bakan, özellikle bu askerî ve sivil havaalanlarında sivil inisiyatifin bazen hâkimiyeti elinden alınıyor. Havaalanının apronuna dahi çıktığınız zaman “emir böyledir”le ben karşılaşmak istemiyorum. Tabii o havaalanımız askerî bir havaalanı, askerlerimiz kullanabilir, yani çift ama en azından sivil uçuşların yapıldığı apron ve sivil uçuşların yapıldığı bölgede ben “emir böyledir”le, “talimat budur”la karşılaşmak istemiyorum. Örneğin, Malatya Havaalanında aprona ayağınızı attığınız zaman “dışarı çıkamazsınız” diyor. Bir misafiriniz geliyor, alacaksınız… Ben saygı duyuyorum ama orada öyle bir emir var mıdır? Yok mudur? O emri kim vermiştir? Bunun mutlaka bir açıklığa kavuşturularak en azından sivil insanların inip bindiği yörelerde sivil inisiyatifin, bir şekilde sivil yetkililer tarafından kurallarının çizilip, insanların ona uyması lazım.
Orada karşılaştığım tüm sorunları daha önce size ve bakanlığınıza iletmiştim. Ama bu sorun sadece Malatya Erhaç Havaalanında yoktur. Herhâlde Denizli Çardak’da da var zannediyorum ama biz şunu isteriz: Tabii bir havaalanımız askeriyemizle birlikte kullanılabilir ama en azından sivillerin indiği bir havaalanında sivil inisiyatifin hâkim olması, yani iniş ve binişlerde, oranın bir sivil havaalanı, yani sadece apronun ve yolcu indirme-bindirme yerinin sivil inisiyatifle yapılması yönünde mutlaka bunun çözülmesi lazım. Onun için, zannediyorum ki Hava Kuvvetleriyle bu konunun bir kez daha görüşülmesi lazım.

Yine, mobil mesajlardan bahsettiler. Ben merak ediyorum. Mesaj göndermek ve almak çağdaş bir iletişim aracıdır. Türkiye’de bir çok insanın diyalogu bu şekildedir. ama özellikle, bazı radyolar, televizyonlar … Özellikle her iki yayın organları bazen sosyal donatı altında “okul yaptıracağız” bazen yarışma programları… Hakikaten merak ediyorum. Gelen mesajların, örneğin isim vermek istemiyorum bir okul yaptırılacaktı, herhâlde yedi sekiz hafta sürdü. Günlerce mesajlar geldi eleme usulüyle ve bir okul… Ben buraya gelen mesajların rakamını bilmek istiyorum. Bunun ne kadarı sosyal olarak bu okula destek oldu? Yani adı “Bir okul” ama özellikle yarışma programları… Yani mutlaka günlerce, saatlerce mesaj iletisi geliyor ama bu mesaj iletisinde halkın bu tür duygularını bazen sosyal dürtüleriyle, bazen yardım dürtüleriyle insanların temiz ve saf duygularıyla oynandığını zannediyorum. Hakikaten insanların bu konuda mağdur olduğuna inanıyorum. Bunu açıkça söylüyorum ve o insanların attığı mesajların yeterince ilgili sosyal donatıya gitmediğine inanıyorum. Bu nedenle, yani mutlaka özellikle sosyal donatı altında veya yarışma programları… Tamam olabilir ama şimdi belli bir ölçek vardır. Saatlerce mesaj atın. Bunun ne kadar ilgili kuruma gidiyor, ne kadarı ilgili GSM şirketinde kalıyor yani hakikaten birisi bana açıklarsa bu konuda tatmin olacağım. Örneğin yarışma ismi de veririm. “Okul” diye çıktılar, hakikaten kaç tane mesaj geldiğini merak ediyorum, ne kadar bir bedel toplandı, okula ne gidecek? Hakikaten merak ediyorum, günlerce sürdü. Burada insanların halisane duygularıyla mı oynandı ben şahsen merak ediyorum.

Tabii, yine burada bazı arkadaşlarım teşekkür ettiler. Özellikle teşekkür etmek bir erdemliliktir. Hepimizin amacı hizmet yapmaktır. Keşke ben de çok teşekkür edebilseydim ama dinledim, rakam sordum söylemediler. İşte bu özellikle kara yolları hizmetleriyle ilgili yani Denizli milletvekilleri tüm sorunlarını çözmüş, Antalya milletvekilleri tüm sorunlarını çözmüş, işte İzmir’in tüm karayollarıyla ilgili hiçbir sorunu kalmamış. Ben de o zaman kendi kaderime kendim küsmek zorunda kalıyorum.

Şimdi, bakıyorum, bir Malatya-Elâzığ yolu işin gerçeğinde Ankara-Van yoludur., rakam belli, bir de Malatya-Gaziantep-Adana, bunun da rakamı belli Sayın Bakanım, Malatya olarak hakkımızı alamadık. Oransal olarak bir bakın. Yaptığınız bölünmüş yollara Türkiye’de oransal olarak bakın bize fazlasını vermeyin, başkasının hakkını bize vermeyin ama hakkımızı da kimse yemesin. Şimdi, Malatya-Sivas yolunun bölünmüş yol olarak hiç başlanmadığını ve programlanmadığını söylesem ne diyeceksiniz. Bu yol Malatya yı Sivas ve Samsun’a bağlayan ana güzergah. Her ne hikmetse bir türlü programa alınıp başlanmıyor. Bu yolun bölünmüş yol olarak programa ne zaman alınacağını hakikaten merak ediyorum. Yine çok açık söylüyorum 20 km lik bir turizm yolumuz var. Bu yolumuz Pütürge yol ayrımı Tepehan yolu. Turizm Bakanlığı Bütçesinden Türkiye’nin her tarafına turizm yollarına destek verilirken her ne hikmetse bu yolun yapımı bir türlü dikkate alınmıyor. Sadece 20 km. Bir kez daha dikkatlerinize getirmeyi bir görev biliyorum.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) – Ben kendim için bir şey istemiyorum. Sayın Bakan sizin iliniz için istiyorum. Arapgir-Kemaliye yolu bir türlü başlanmıyor. Biz Malatya’lılar Kemaliye’ye rahat gitmek istiyoruz. Ben bunu kendim için istemiyorum. Kemaliye için tabiki Erzincanlılar için istiyorum. Çünkü biz onları çok seviyoruz. Arapgir-Divriği yolunun geçen yaz bitirileceğini bizzat tarafınızca belirtilmesine rağmen 15.km si yapıldı ve orada kaldı.Sayın Bakan, Sayın müsteşar tarafından da bu konu açık ve net olarak belirtilmiştir. Ve bu yol bitirilecek denmiştir.

BAŞKAN – Sayın Aslanoğlu süreniz bitti.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) – Efendim, ben “Beş dakika konuşacağım.” dedim Sayın Başkan.

BAŞKAN - İlave süre verdim.
Buyurun, devam edin..

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla)
Hakkımızı verin. Fazlasını istemiyoruz aman Denizli’nin hakkını, aman Antalya’nın hakkını, aman bir başka ilin hakkını bize vermeyin aman ha."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız