SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oraya Sosyal Tesis Yapacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:55
'Oraya Sosyal Tesis Yapacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt ilçesinin eski merkezi olan Çırmıhtı'nın Gedik Mahallesi’ndeki cezaevi yerinin belediyeye tahsisinin yapılmasına karar verildiğini bildirdi. 

AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın ve beraberindeki heyetle teravih namazı sonrası Gedik Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat; “Cezaevinin yerinin Yeşilyurt Belediyesi’ne tahsisini istedik. Milletvekillerimiz ve İl Başkanımızla Adalet Bakanlığı’na gittik. Gerekli işlemleri yaparak, girişimlerimizi başlattık. Bugün Adalet Bakanlığı tarafından alanın “Yeşilyurt Belediyesine devri konusunda bir mahsur yoktur” yazısı elimize ulaştı. Bundan sonra bu süreç hızlıca devam edecek.  Hazineden orayı isteyip cezaevinin yerini bu bölgemiz için bir sosyal tesis haline getireceğiz. Bu sosyal tesiste eğitim, kültür ve sanat alanlarında kurslar verilecektir. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  “Bizim belediyeciliğimiz milletle beraber olmak ve sürekli milletin arasında olmak demektir. Milletimiz bu anlayışa ve hizmete her zaman en yüksek destek vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Bizler halka hizmet, hakka hizmettir bilinci ile çalışıyoruz.  Yeşilyurt Belediyesi her zaman yanınızda aranızda olacak. Çok kısıtlı imkânlarımız olmasına rağmen sınırlarımızı en son noktasına kadar zorlayacağız. Biz büyükşehir belediyemizi de kendimizin bir bütünü, bir parçası olarak görüyoruz. Sadece görünen yüzünde değil, görünmeyen teknik ve eğitim boyutunda da büyükşehirden en yüksek derece de nasıl istifade edebiliriz, hizmeti nasıl üretebiliriz çabası içerisindeyiz” dedi. 

POLAT; “82 MAHALLEYE EŞİT HİZMET”

Başkan Polat; “Yol açısından en sıkıntılı bölgelerimizin Gedik ve Dilek Mahallesi olduğunu gördük. Gedik ve Dilek Mahallelerimiz de diğer mahallelerimize göre çok daha fazla sıkıntı vardı. Özellikle ana caddelerdeki asfaltla ilgili sorunlarını giderdik. Elbette ara caddelerimizle ilgili sıkıntılarımızda var. Biz seksen iki mahalleyi bir bütün olarak kabul ediyoruz. İmkânlarımızı eşit şekilde dağıtmamız gerekiyor. İnsanoğlunun ihtiyaç ve sıkıntıları bitmez. Önemli olan her gün bir önceki güne göre daha iyi olmamızdır”  dedi.

ÇAKIR; “YEŞİLYURT HIZLI GELİŞEN VE KALKINAN BİR BÖLGEMİZ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Büyükşehirle birlikte Malatya’mız 30 Mart’tan sonra bir dönemi geride bıraktı ve yeni döneme başladı. Yeni dönem hizmet dönemi olması gerekiyor. Yeşilyurt hızlı gelişen ve kalkınan bir bölgemiz. İlçe belediyelerimiz ve büyükşehrin belediyemizin üreteceği projelerle birlikte geçmişe nazaran daha sağlıklı bir kent dokusuna kavuşacağını belirten Çakır, “Kuraklığın getirmiş olduğu çok önemli sorunlar var. Malatya merkezde özellikle kırsalda daha çok ileri noktada kuraklıktan dolayı su sıkıntısı var. Suların kuruması yeraltı sularının eksilmeler ve kurumalar ciddi su sorunlarını ortaya çıkardı. Bunun için ciddi çözümler üzerinde çalışıyoruz. Su büyükşehrin en büyük sorunu olarak karşımızda durmaktadır. Öncelik sırasında su üzerine çalışmalarımıza başladık. Yine yolların ve ana arterlerin yapım çalışmaları devam etmektedir.  Bununla birlikte Kale’den başlayıp Yazıhan’a kadar devam eden sahil yolu projesi şuan ihale aşamasında dolayısıyla doksan km. yeni bir yol aksı doğu- batı istikametinde projesini çıkaracağız. Etap etap projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi; “10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçim yeni Türkiye’nin en önemli göstergelerinden birisidir. Türkiye’nin geleceğine yön veren, Türkiye’nin istikametinin Doğuya mı, Batıya mı gideceğini işte bu seçimler belirleyecektir. Yeni Türkiye’nin sahipleri olarak, yeni Türkiye’de söz hakkı olan milletin sözünün yerine gelmesi bakımından eski Türkiye’yi hayal edenlerle, yeni Türkiye’yi hayal edenler arasında mücadeleyi ben inanıyorum ki millet kazanacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız