SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oraya Taşınacaklar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde asayiş sorunu yaşanan Cezmi Kartay Caddesi'ndeki eğlence mekanlarının taşınacağı yerin 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin arka kısmı olarak belirlendiği bildirildi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, medya organlarının yetkili ve genel yayın müdürleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Burada basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandıran Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, asayiş sıkıntısı çekilen Cezmi Kartay Caddesi'ndeki eğlence yerlerinin taşınması konusunda işyeri sahipleri ile görüştüklerini ve taşınmaları konusunda ikna ettiklerini belirtti.

Malatya Belediyesi'nin de hava alanı yolu 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin arka kısmındaki vadi bir alanın eğlence merkezi yeri olarak belirlediğini aktaran Kahya, "Buraya yer yapılıp, anahtarları gerek satılma ve gerekse kiralama ile ilgili eğlence işyeri sahiplerine verilecek" ifadelerini kullandı.

Karakaya Baraj Gölü kenarından Kömürhan ile Tohma Köprüsü arasında yol açılmasını öneren Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "O zaman şehir içi trafiği de rahatlar. Ayrıca, buraya villa tipi eğlence yerleri yapılır. İstanbul boğazı gibi bir hava olur. Böylece Karakaya Baraj Gölü kenarı da değerlendirilmiş olur" şeklinde konuştu.

Malatya'da trafik yoğunluğunun şehir içinde yaşandığını, Tavşantepe ile İnönü Üniversitesi çiftlik bölgesi arasında çok yoğun trafik olmadığını belirten Kahya, "Şehir içinin trafik sıkıntısı, alt geçitlerle çözülmeye çalışılıyor. Eğer Karakaya Baraj Gölü kenarından Kömürhan ile Tohma Köprüsü arasında yol açılırsa, çevre yolu buradan verilir ve şu anki çevre yolunun sıkışıklığı da giderilmiş olur" önerisinde bulundu.

"ÜNİVERSİTE DE POLİS BÖLGESİ OLMALI"
Kahya, "İnönü Üniversitesi'nin Jandarma bölgesi olmasından dolayı üniversitede çıkan olayların şehre uzanması durumunda polis jandarma çift başlılık durumu ortaya çıkıyor. Malatya Belediyesi sınırları Yimpaş'a kadar. Üniversite belediye mücavir alanı içerisinde. Üniversite belediye sınırları içerisine alınırsa burası polis sorumluluk bölgesine girer ve daha rahat çalışırız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız