SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oraya Var da Bize Yok mu?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'ne yapılan Karasu içmesuyu yatırımı tartışma konusu oldu.

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısını Abdurrahman Atay'ın başkanlığında sürdürdü. Toplantıda, Yazıhan İlçesi'ne yaptırılan Karasu içmesuyu projesi tartışma konusu oldu.

Yazıhan İlçesi'ne yaptırılan Karasu'nun 4 milyon YTL'ye mal olduğunu ve önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağını dile getiren İl Genel Meclisi üyesi Yunus Kılıç, Yazıhan İlçesi, Fethiye ve Durucasu beldeleri ile 17 köy ve 20 mezranın yararlanacağı Karasu projesini yaptıranlara teşekkür etti.

İl Genel Meclisi üyesi Sait Özoğlu ise, Hekimhan İlçesi'nde bazı yerlerde içme suyu sıkıntısı yaşandığını, ilçe merkezindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) su sorunu yaşadığını belirterek, "Yazıhan'daki Karasu projesi güzel bir proje, ancak Yazıhan'a var da bize yok mu?"diye sordu.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Yazıhan Karasu Projesi'nin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kaynağı ile yapıldığını ifade ederek, "Her belde 20 bin'er YTL projeye katkı sağlamıştır. İçmesuyuyla ilgili proje getirsinler. Hekimhan Belediyesi ve bağlı belde belediyeleri de katkı sağlarsa, su sorununu gidermek için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak projeye yardımcı oluruz. Biliyorsunuz, Köyleri Destekleme Projesi (KÖYDES) çerçevesinde sadece köylerin su ve yolları için çalışma yapılabiliyor. Belediye ve mahalli idarelerin ayrı kaynakları var. Belediyeler, kendi içmesuyu sorunlarını kendileri çözecektir"şeklinde konuştu.

Diğer yandan, İl Genel Meclisi toplantısında, Kale İlçesi Kömürhan Mevkiinde Kayapınar Şirketi'nin kafeste alabalık üretmesi için 15 yıllık kiralama talebi ise, incelenmek üzere tarım komisyonuna havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız