SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oraya Yeni Okul Yapılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesine cevap verilip, Malatya Kemal Özalper İlk Okulu bölgesine 24 derslikli ortaokul yapılacağı bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için, “Malatya Kemal Özalper İlköğretim Okulu 1964 yılında tek katlı ve 6 derslikli olarak inşa edilerek eğitim öğretime başlamış, 1969, 1987 ve 1998 yıllarında ilave binalar yapılarak eğitimine devam etmektedir. 2 bin 462 öğrencisi bulunan okulun depreme dayanıksız olduğuna dair raporları bulunmasına rağmen bugüne kadar yeni bir okul yapılmamıştır. Öğrenciler ve aileleri her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan okulda eğitimin devam ettirilmesine karşı çıkmakta, okulun yıkılarak yeni bir okul yapılmasını istemektedir.

Kemal Özalper İlköğretim Okulumuz 1964 yılında tek katlı ve 6 derslikli olarak inşa edilmiş ve aynı yıl eğitim-öğretime açılmıştır. O tarihlerde mahallemizin nüfusu bin 600 kişi olup, okul bu öğrenci sayısına cevap vermekte idi. Ayrıca 1998 yılında, okul çevresindeki hızlı yapılaşma ve mevcut binaların yetersiz kalması nedeniyle eski binaya bitişik olarak 3 katlı 20 derslikli yeni bir bina inşa edilerek bugünkü durumuna gelmiştir.

Fakat bugün mahallemizin nüfusu 34 bin kişidir. Ayrıca adrese dayalı olmayan çevre mahallelerden gelen öğrencilerle birlikte okulumuzda 2 bin 462 öğrenci eğitim görmektedir. Geçmiş dönemlerde okulumuz öğrencilerinin başarı ortalaması çok yüksekti. Fakat son iki yıldır eğitimin ve idarenin zafiyeti nedeniyle kalite her geçen gün düşmektedir. Bu konuda da önlem alınmasını bekliyoruz.

Ayrıca binamızın fiziki yapısının yığma bina olmasından dolayı güçlendirmeye müsait olmadığı İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yapılan denetimler sonucunda raporlanarak belgelenmiştir.

Taleplerimiz; Eski binanın yıkılarak yeniden yaptırılmasına, okulumuz bahçesi içerisinde bulunan trafonun kaldırılarak genişletilmesine, 4+4+4 eğitimi nedeniyle ilkokul ve ortaokulun bölünmesinin gerektiğinin, mevcut binaların doğalgaz dönüşümün yapılmasını istiyoruz” şeklindeki talep yazısına Bakan Avcı tarafından şu şekilde cevap verdi:

“Söz konusu okulla ilgili deprem etüdü yapıldığı, deprem etüdü sonuçlarına göre güçlendirilmesinin ve doğal gaz dönüşüm çalışmalarının 2013 yılı yatırım programına alınmıştır. Bölgede imar uygulaması sonucu elde edilen 8 bin 250 metrekare alan üzerine 2014 yılında 24 derslikli ortaokul yapılması planlanmaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız