SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ordu Komutanı Doğanay: "Eğitime Katkımız Ne?"

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanlığı görevini Orgeneral Şükrü Sarıışık'tan bir süreliğine devralan Emre Doğanay, komutanlara, ordunun eğitime katkısını sordu..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, İnönü İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Emre Doğanay, Malatya 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın makamını bir süre devraldı ve “ Türk halkının, tüm Türk dünyasının ve dünya çocuklarının ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlarım “ dedi.

Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitime yaptığı katkıyı soran öğrenci Doğanay'a, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık şu yanıtı verdi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri olarak eğitime de önem veriyoruz. Eğitim konusunda 2. Ordu tarafından önemli çalışmalar yürütülmektedir. Ne yapıyoruz mesela, okullar eğitime başlamadan önce ihtiyacı olan okullarda badana ve çevre düzenlemesi gibi katkılarda bulunuyoruz. Kısa dönem askerlik yapanlar, ihtiyaç olunca öğretmenlik görevi yapıyor. Köylerde sağlık taraması yapıyoruz."

İnönü İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Emre Doğanay, daha sonra, 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Necdet Özel'e görüntülü telefonla bağlanıp, Kolordu olarak eğitime yaptıkları katkıları sordu.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Sarışışık'ın, öğrenciye, "İleride ne olacaksın?" sorusuna karşılık Doğanay, "Genetik mühendisi, olmazsa asker olacağım"diye cevap verdi. Doğanay ,"Bugün yatağımızda rahat uyuyorsak, şiddet ve terör kapımıza kadar gelmiyorsa, bu, kahraman Türk Ordusu sayesindedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız