SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ordu Komutanının Eşi Yargıtay Üyesi Oldu

0
Güncellendi - 2018-07-18 03:03:36
Ordu Komutanının Eşi Yargıtay Üyesi Oldu
A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in yargıç eşi Ferhan Temel'in Yargıtay Üyeliği'ne atandığı bildirildi.

Odatv.com yazarı Müyesser Yıldız'ın yazısında, Yargıtay'a atanan 100 üyeden birinin de Korgeneral Temel'in eşi Ferhan Temel olduğu belirtildi.

Yıldız'ın yazısında, "Yeni Yargıtay üyesi Ferhan Temel 1963 doğumlu. 1984 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Temel, göreve Kayseri hakim adayı olarak başladı. Kars Aralık Cumhuriyet Savcılığı ve Kayseri Tomarza Hakimliğinin ardından da Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimliği yaptı.

25 Mart 2016 kararnamesi ile Yargıtay Tetkik Hakimliğinden Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na atanan Temel, dünkü kararnameyle (önceki günkü) yeniden Yargıtay'a, ama bu defa üye olarak döndü.

Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı'na atanması üzerine komuta kademesinin yeniden şekillendirilmesi çalışmaları sırasında İsmail Metin Temel'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilme ihtimalinden söz edilmişti. Bu gerçekleşmedi, ama eşinin Yargıtay üyeliğine seçilmesiyle bir anlamda hem hedefteki komutana, hem de Muharrem İnce ve Temel'i eleştirenlere yeni bir mesaj verilmiş oldu." bilgisi ve yorumu yer aldı.

MALATYA CUMHURİYET BAŞSAVCISI USTA DA YARGITAY ÜYESİ OLMUŞTU..

Son kararnameyle Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta da Yargıtay Üyeliği'ne atanmıştı.

Başsavcı Usta, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2017 Yılı Adli yargı yaz kararnamesi kapsamında Kayseri Başsavcısı iken Malatya Başsavcılığına, Malatya Başsavcısı Ergül Yılmaz ise Denizli Başsavcılığına getirilmişlerdi. Yargıtay Üyesi olan Usta, Malatya'da yaklaşık 1 yıl süreyle görev yaptı. Usta'nın yerine henüz bir atama yapılmadı.

Bu arada Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han da, Usta'nın Yargıtay Üyeliği'ne atanması dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Sayın Başsavcımız ve Hemşehrimiz Orhan Usta, Hakimler ve Savcılar Genel Kurulunun kararı ile Yargıtay Üyeliği görevine atanmıştır.

Malatya’da görev süresi boyunca Yargı birliği ve tam bağımsızlığını sağlayan, yargının iddia, savunma ve karar mekanizmaları arasındaki işleyişin düzenli bir şekilde çalışmasına büyük katkılarda bulunan, her zaman haklının yanında bir duruş sergileyen, özellikle avukatlık mesleğine ve meslektaşlarımıza yönelik her türlü hak ihlallerinin çözümünde büyük yardım ve katkılarda bulunan, destek ve yardımlarını esirgemeyen Başsavcımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında ve yeni görevinde başarılar diliyoruz."dedi.

odatv.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • AYDIN (5 yıl önce)
    APOLETLER sökülmedi ödül aldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    uygundur
    0
    0
    Yanıtla