SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ordu Komutanının Sitemi..

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türk Hava Kuvvetleri Hava Akrobasi Timi "Türk Yıldızları"nın Malatya'da, Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park semalarında yaptığı gösteri uçuşuna, yeterli duyurunun yapılmaması nedeniyle vatandaşın ilgisinin azlığını görünce, sitem etti.

Ordu Komutanı Orgeneral Sarıışık, gösterinin ardından, yanında Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de olduğu halde, ilgisizlikle ilgili olarak şunları söyledi:

"Son derece mükemmel bir timdi ve 8 uçakla görev yapan dünyada başka hiç bir ülkenin böyle bir gösteri timi söz konusu değil. Aslında Malatya ili de şanslı bir il. Türkiye’de 2-3 büyük şehrin dışında hem Taktik Hava Kuvvetlerine burada sahip, daha doğrusu 7. Ana Jet Üst Komutanlığı ile Hava Alayı’na sahip başka bir Anadolu ili gösteremezsiniz. Böyle de bir şansı var ilimizin.

Ama böyle bir fırsatı maalesef.. İyi bir koordineyle daha geniş halk kitlelerine bu gösterinin yapılması mümkündü. Ve Malatya halkı da böyle bir şansı maalesef kaybetti. Bundan sonra böyle bir şansı ileride ne zaman yakalar o da ayrı bir olay.

O bakımdan yani görevli tüm arkadaşlar, basın mensupları dahil, bizler dahil, belediye,valilik, bütün kamu kuruluşları.. Bugün yürüyüş oldu. Onlar da buraya yönlendirilseydi daha geniş halk kitlelerine bu gösteri sergilenebilirdi. Artı okullarda duyuru yapılmak suretiyle, öğrenciler belediye otobüsleriyle bedava olarak buraya taşınabilirdi.

Dünyada böyle bir gösteriyi seyretmek her zaman mümkün değil. Dünyada böyle gösteri seyredebilmek için insanlar milyarları yatırıyorlar. Dünyanın tüm ülkelerinde koordine yapılıyor, gösteri merkezleri oluşturuyorlar . Binlerce insan toplanıyor. Böyle bir fırsatı Malatya’da nasıl yakalarsınız.. İşte buyrun.. Hepimize düşen görevler var. İnşallah bundan sonra böyle bir sıkıntı ortaya çıkmaz, bütün Malatya halkını burada görmek isteriz."

Ordu Komutanının sözlerinden sonra konuşan Vali Daşöz, "Muhteşem bir gösteri oldu. İnanıyorum, Malatya halkı bu gösteriyi görmekten büyük gurur ve mutluluk duyar. Bundan sonraki gösterilere çok daha ilgi olacağına inanıyoruz. Bu konuda daha belki olabilecek çalışma ile dolu olacağı inancındayım. Ama tüm Malatya halkımızın yürekleri dolusu gurur duyacağına benim en ufak tereddüdüm yok. Gösteriyi sunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bu arada, gösterinin sonunda "Türk Yıldızları" adına timde görevli Yüzbaşı Bülent Savaş tarafından Ordu Komutanı'na plaket sunulurken, Ordu Komutanı da gösteri nedeniyle teşekkürlerini iletip, günün hatırasına yüzbaşıya bir plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız