SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ordu Komutanlığına Korgeneral Olarak Devam

0
Güncellendi - 2016-08-08 04:39:24
Ordu Komutanlığına Korgeneral Olarak Devam
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutanlığı görevine atanan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yeni rütbesini 'Orgeneral' olarak duyurduğu Korgeneral İsmail Metin Temel'le ilgili bilginin yanlış olduğu, Temel'in Korgeneral olarak Ordu Komutanlığı görevini sürdüreceği bildirildi.

28 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı YAŞ kararlarını açıklayan İbrahim Kalın, “28 Temmuz 2016 tarihinde yapılan YAŞ kararları Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuş, Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmıştır. Buna göre; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar görevine devam ediyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak devam, Deniz Kuvvetleri Komutanı Recep Bülent Bostanoğlu devam, Donanma Komutanı Orgeneral Veysel Kösele görevine devam. Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal görevine devam, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Komutanlığı Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Arsever, 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş devam, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep devam, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına Orgeneral Tahir Bekiroğlu getirildi, Genelkurmay 2. Başkanlığına Orgeneral Ümit Dündar getirildi, kararlar milletimize ordumuza hayırlı olsun” demişti.

malatyahaber.com da, Kalın'ın açıklaması üzerine, "YAŞ'ta Yeni Komutan Temel'e Jet Terfi" başlığıyla haberi yayınlamıştı.

Van Asayiş Kolordu Komutanı iken 2. Ordu Komutanlığı görevine önce vekaleten getirilen, daha sonra YAŞ'ta ataması yapılan Korgeneral Temel'le ilgili "terfi" bilgisinin doğru olmadığı, komutanın YAŞ'tan sonra ilk kez halk arasına çıktığı "Demokrasi ve Şehitler" mitinginde görüldü.

FOTOĞRAF: 2. Ordu Komutanı Korgeneral Temel, 7 Ağustos Pazar günkü "Demokrasi ve Şehitler" mitinginde Vali Mustafa Toprak ile birlikte

malatyahaber.com

komutanvali

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    Yalan yanlış haberlerle ortalığı karıştırmayınız.Habercisiniz birde Metin Temel Paşa yeni yaş kararı ile terfi ettilmiştir. Org. rütbesi almış ancak yaş haddinden dolayı erken emekli olmasın yada genel kurmay yolunda hakkı azalmasın diye 2 yıl sonra org. rütbesini takacaktır.Bu devlet vatan evladını düşünürken sizler karalama peşindesiniz yalan haberlerle yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Niye korgeneral olarak kalmakta komutanımız! Erhac kapatılıyor eskısehıre taşınıyor Malatya da uyuyor hala... Ses yok! Ordu da taşınıp kolordu sevıyesıne mı düşürülüyor mu? Ordu basında orgeneral olur! Malatya cezalandırılmaz kımse kusura bakmasın! Bır oyun oynanıyor Malatya'mıza ve gizli gizli yürütülüyor mılet uyutuluyor malasef!
    0
    0
    Yanıtla