SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ordu ve Üniversite de Doğalgaz Kapsamına Alınıyor

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci oturumunda 2006 tahmini bütçesi kabul edilirken, ücret tarifeleri artışı tek tek görüşülmek üzere sonraki toplantıya erteledi. "Malatya'nın havası çok kirli.." diyen Belediye Başkanı Cemal Akın, doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi verdi ve 2. Ordu Karargahı ile İnönü Üniversitesi kampüsünün de projeye dahil edilmesi için görüşme yapıldığını bildirdi.

BELEDİYE BÜTÇESİ 94 MİLYON YTL..
9 maddelik gündem maddesiyle Belediye Başkanı H.Cemal Akın başkanlığında saat 14.00’de toplanan Belediye Meclisi, 2006 Yılı Belediye Bütçesini görüşerek kabul etti.

Belediye bütçesi 94 milyon YTL (94 trilyon TL) olarak kabul edilirken, 2006 Mali Yılı Belediye ücret tarifesinin görüşülmesi geçildiği sırada Meclis üyeleri “Tarifelerin tek tek görüşülmesini, bazı tarifelerin % 56-60 oranında arttırıldığını söylemeleri üzerine Belediye başkanı Cemal Akın, tarifelerin görüşmesinin önümüzdeki oturuma ertelenmesini önerdi ve oylamaya sundu. Ücret tarifelerin görüşülmesi üçüncü oturuma ertelendi.

Belediye Meclisi gündem maddeleri arasında bulunan imar konularını da görüştü. İmar konularının bazıları karara bağlanırken, bazıları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

DOĞALGAZ KONUSU..
Gündem dışı konuşmalarda, Akın'a “Doğalgaz”a ne zaman başlanılacağı soruldu.

Akın, "Geçen gün Beydağı’na toplu konutların oraya gitmiştim. Malatya sis içinde. Kentimizin havası gerçekten kötü. Onun için bu işlerin bir an önce başlatılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. İlgili şirket Enerji Piyasası Kurulu ile sözleşmeyi imzaladı. Hatta burada yerini tuttu. Çalışmalarını başlattı. Bizim de bu şirketle yasal olarak ortaklığımız olacak. O süreçte başlatıldı. Kış aylarından itibaren çalışmalara başlayacağız ve ilk kazmayı vuracağız. Şu an çalışmaların daha erken başlaması için şirketle de görüşmelerimiz sürüyor.” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi ve 2. Ordu Karargahı’nı da doğalgaz kapsamına almak için görüşmeler yapıldığını kaydeden Başkan Akın, Malatya’da iki basınç düşürme istasyonu kurulduğunu, belirlenen sürelerden önce Malatya halkına doğalgaz sunumunun başlatılması için titiz bir çalışma içinde olduklarını vurguladı.

O KONU GÜNDEME GELMEDİ..
Öte yandan, Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan ilk oturumunda, alt geçit çalışmaları dolayısıyla belediye başkanı Akın'a teşekkür ettiğine ilişkin sözleri, belediye basın bülteninde duyurulan MHP'li üye Mehmet Torun'un bu sözleri söylemediği, MHP il başkanı Ömer Ekici ve Torun'un daha sonra partide düzenlediği bir basın toplantısında ifade edilmişti.

4 gün önceki toplantıda "söylendi-söylenmedi" polemiğine yolaçan sözler, Belediye Meclisi'nin Cuma günkü ikinci oturumunda hiç gündeme gelmedi. Toplantıya katılan MHP'li üye Torun, bir önceki toplantıda "yanlış yansıtıldığını" öne sürdüğü sözleriyle ilgili bir düzeltme gereği duymazken, Torun'un söylemediği öne sürülen sözlerini bülteninde yansıtmakla suçlanan belediye tarafı da bu konuyu gündeme getirmedi.

Öte yandan, meclisin Kasım ayına ilişkin 3. oturumu 14 Kasım Pazartesi günü yapacağı açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız