SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orduda Sözleşmeli Er Dönemi

A- A+ PAYLAŞ

 

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi internet sitesinde bu yıl içerisinde 5 bin 103 sözleşmeli er alınacağı belirtildi.

12 Temmuz 2011 tarihinde başlayan başvuruların 12 Ağustos 2011 tarihinde sona ereceği ifade edilerek başvuracak adayların en az ilköğretim okulu mezunu, 26 yaşından gün almamış, askerliğini yapmış olması gerektiği ve terhis tarihinden itibaren 3 yıl içinde müracaat etmesi şartının arandığı belirtildi.

Halen askerde olanların da müracaatta bulunabileceğinin kaydedildiği açıklamada, ön şartları uyan adayların sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta eğitimden geçirileceği bildirildi. Açıklamada sözleşmeli erlerin, hudut birliklerinde görevlendirilecekleri, kışlalarda iskân edilecekleri, hizmet süreleri sonunda ikramiye alabilecekleri ifade edildi.

SAYIŞTAY BEKLENİYORDU

Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, (sözleşmeli er uygulaması) ''İlgili yönetmeliği Sayıştay’a gönderdik. Sayıştay’dan da geldikten sonra ilana çıkıp sözleşmeli erleri almaya başlayacağız'' demişti.

Sözleşmeli er uygulaması hakkında da bilgi veren Gönül, askerliğini yapanlardan arzu edenlerin en az 3 sene sözleşmeli olarak çalışabileceğini bildirdi. Askerliğin geçmişte olduğu kadar ''kolay öğrenilir'' olmadığına dikkati çeken Gönül, şöyle konuştu:  ''Silahlar çok teknik hale geldi. Diğer şeyler de öyle. Şimdi onun kanununu çıkardık. Bakanlıklardan görüşünü aldık, 'nasıl uygulayacağız' diye... Bugün ilgili yönetmeliği Sayıştay’a gönderdik. Sayıştay’dan da geldikten sonra ilana çıkıp sözleşmeli erleri almaya başlayacağız. Bu model muvaffak olursa o zaman belki düşünmek daha kolay olur, çünkü ihtiyaç belli olur.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız