SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orduevlerine Yüzde 500 Zam

A- A+ PAYLAŞ
 
Elektrik ve su giderlerini kendileri ödemeye başlayınca mali sıkıntıya düşen orduevlerinde oda ücretlerine yüzde 500 zam yapıldı.
 
Orduevlerinin mali sıkıntısını giderebilmek için bütçeden kaynak aktarımı yoluyla, görevli olarak orduevinde kalan subay ve astsubayların oda ücretlerine yüzde 500 oranında zam yapıldığı tespit edildi. 
 
Ancak, görevli personelin yevmiyesi ve yatma ücretini ödenekten alabildiği için zammın personelin cebinden çıkmayacağı, devletin bütçesinden orduevinin kasasına geçecek para ile de orduevlerinin kazancının artırılmasının hedeflendiği iddia edildi.
 
MALİ SIKINTI ARTTI 
Bugün gazetesinin haberine göre, Sayıştay denetlemelerinin ardından elektrik, su giderlerini bütçe yerine kendi kazancından ödemek zorunda kalan orduevlerinin mali sıkıntıya düştüğü belirtildi. Görevli olarak asker yerine sivil çalıştırılmak zorunda kalınması, iç işleyiş sorunları ve hizmet kalitesinin çok düşük olması nedeniyle emekliler haricinde pek kimsenin uğramamasının da sıkıntıyı artırdığı aktarıldı. Maddi kaynak bulmakta zorlanan orduevlerini kurtarmak için bütçeden dolaylı yoldan para aktarılmasını sağlayacak yeni bir yöntem geliştirildiği öğrenildi.
 
GÖREVLİ OLMAYANA YOK 
Orduevlerinde 2012'de uygulanacak oda ücretlerinin belirlendiği ortaya çıktı. Bu kapsamda, 'görevli olması' nedeniyle orduevinde kalmak zorunda olan subay ve astsubayların oda ücretlerine yüzde 500 oranında zam yapıldığı belirtildi. Görevli olmadığı halde orduevinde kalanların ücretlerinde ise cüzi bir artış yapıldığı ve görevlilerden üçte bir oranında az ücret ödeyecekleri tespit edildi. Ancak, görevli personelin harcırah kanunu gereği verilen günlük yevmiyenin haricinde yatma ücretini de ilave olarak ödenekten alabildiği öğrenildi. Bu nedenle artırılan yatma ücretlerinin personelin cebinden çıkmayacağı devletin bütçesinden orduevinin kasasına geçeceği, böylece söz konusu para ile orduevlerinin kazancının artırılmasının hedeflendiği ileri sürüldü.
 
NEDEN DAHA ÇOK ÜCRET ALIYORLAR? 
Uygulanmak istenen bu yöntem sayesinde, devletin Savunma Bakanlığı'na tahsis ettiği harcırah ödeneğinin bir kısmının orduevlerine akacağı belirtildi. 
 
Orduevlerinin de önemli bir gelir elde edileceği kaydedildi. Orduya hizmet etmek amacı ile kurulmuş orduevlerinden görevli olarak faydalanan personelden, diğerlerine göre neden daha çok ücret alındığının da tartışmalara neden olduğu ifade edildi. Devlet bütçesinden dolaylı yoldan para aktarılmasının düşünüldüğü bu yöntemin Ankara'daki orduevlerinden sorumlu olan Genelkurmay Merkez Dairesi Başkanı Tuğgeneral Şahin İşleyen tarafından ortaya atıldığı iddia edildi. Karar verme mekanizmasında bulunan sorumluların da bu amaç için yönlendirildiği ileri sürüldü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız