SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ordumuz İçin Yapmaya Hazırım"

0
Güncellendi - 2017-02-14 17:35:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2 metrekarelik barakasında kendine has yöntemlerle yerli silah üretimi yapan 87 yaşındaki Ramazan Apaçık, fırsat verilmesi halinde Türk Ordusu için de silah yapabileceğini söyledi.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Topsöğüt Mahallesi’nde evinin önüne yaptığı küçük tahta bir barakada her türlü tamir işini yapan Ramazan Dede’nin hiçbir eğitim almamasına rağmen yaptığı silah ve tüfekler herkesi şaşırtıyor. Her sabah barakasında işe koyulan Ramazan Dede, silah yapımının dışında çeşitli tamirat işleriyle de uğraşıyor. Yaşı ilerlemesine rağmen ustalığıyla gençlere taş çıkaran Ramazan Apaçık, temin ettiği malzemelerden ürettiği silahları fırsat verilmesi halinde Türk Ordusu için de üretebileceğini ifade etti.

“Silah yapımı için gerekli resmi belgelerim var”

Yaptığı silahların her türlü durumda kullanılabilecek yeterlilikte olduğunu belirten Ramazan Dede yetkililere seslenerek, fırsat verilmesi halinde orduya silah yapmaya gönüllü olduğunu ifade etti. Silah yapmanın kendisi için bir hobi olduğunu belirten Apaçık, daha önce silah tamiratı yaparak geçimini sağladığını söyledi. Şu an işlerinin eskisi gibi iyi olmadığını belirten Ramazan Dede, “Eskisi gibi iş yapamıyorum. Eskiden silah tamiratı çok yapardım. Aslında bu mesleği ilerletmek istiyordum ama şimdilerin pek hevesi yok. Silah yapımı için gerekli resmi belgelerim var. Yaşım 87 oldu artık. Tabi eskisi gibi el çabukluğum kalmadı. Nereye giderse oraya kadar devam edeceğim bu işe” dedi.

“Ordumuzun Allah yardımcısı olsun”

Ramazan Apaçık, fırsat verilmesi halinde gücü nispetinde Türk Ordusu’na da silah yapmak istediğini belirterek, “Eğer fırsat verilirse Türk Ordusu’na da silah yapmak isterim. Ordumuzun Allah yardımcısı olsun. Onlar için hep dua ediyorum. Ben bu halimle ordumuz için elimden geleni yapmaya hazırım. Eğer fırsat verilirse ordumuza yerli silah yapabilirim” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ahmet şahin (7 yıl önce)
    ya dede ibadetini yap..hayır yap.mahhalle arasında .insanların birbirini öldürmeye yarayan bir aleti yapmaya gerek yok.ihtiyaçta yok...ordumuza şükür profesyonel iyi üniversite mezunları tarafından elektronik üstün silahları üretenler firmalar var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (7 yıl önce)
    MaşaALLAH bi adam malatyada doğup büyümüşse en faydalı o olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    O silahları polis ve jandarma denetlerken yanınızda bulunursa el koyarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    HELAL OLSUN SANA DEDEM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan ÖZŞAFAK (7 yıl önce)
    Ramazan Dedemize Allah Hayırlı ömür versin inşallah. Kuvai Milliyeci gibi maşallah.
    0
    0
    Yanıtla