SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ordunun Fikrini Beyan Etmesinde Sakınca Yok..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan, "Ordunun fikir beyan etmesinde bir problem olmaz" dedi.

Partisinin çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan, Malatya'da yayın yapan TV Malatya adlı yerel televizyon kanalında Niyazi Doğan'ın hazırlayıp sunduğu Aklın Yolu adlı programa katıldı. Burada yaptığı konuşmasında Ordu'nun çeşitli konularda fikrini beyan etmesinde sakınca olmadığını söyleyen Do. Dr. Gündoğan, "Ordunun demokratik teamül ölçüsünde fikir beyan etmesinde sakınca yoktur. Fikirlerin söylenmesinde gocunmamız gerekir. Örneğin aynı zamanda Diyanet de fikrini beyan etmelidir.

Üniversitelerde, sivil toplum kuruluşları da fikirlerini özgürce beyan etmelidir. Biz hiçbir kuruluşun fikrini söylemesinde sakınca görmüyoruz. Konuşalım, anlaşalım, milli birlik ve beraberliğimizi global baskılar karşısında kaybetmeyelim. Devletin sahip olduğu kurumlar, çeşitli tahliller yapıp bunu kamuoyu ile paylaşabilirler. Kurumlar analiz yaptıkları zaman, konuşmalarına engel olmamalıyız. Ancak kurumlar fikir beyan etmenin ötesine geçip dayatma yapmaya kalkarlarsa işte o zaman demokrasi zarar görür. Hiç kimse ve kuruluş 'benim dediğim en doğrudur, isteseniz de istemeseniz de bu noktaya gelmek mecburiyetindesiniz' dememelidir" şeklinde konuştu.

AKP'nin söylemleri ile eylemlerinin birbirini tutmadığını belirten Doç. Dr. Gündoğan, "Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı iken uyguladığı program, Milli Görüş programlarıydı. Başarılı olan projeler Milli Görüş projeleriydi. Şimdi önlerine konulan reçeteler IMF ve ABD reçeteleridir" dedi.

DYP-RP koalisyonu döneminde uygulamaya konulan Havuz sistemi ile ilgili olarak da bilgiler aktaran Doç. Dr. Gündoğan, "Havuz Sistemi, dış borçlanmadan Türkiye'yi kurtardı. Bu projenin Türkiye'nin dışındaki ülkelere sıçramasından korkuldu. Havuz sistemi, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde bir sanal alemde kullanılmaya başlanılsaydı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan batının dengesi bozulurdu" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız