SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orduya 'Araştırmacı' Olacaklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:10
Orduya 'Araştırmacı' Olacaklar
A- A+ PAYLAŞ

TSK'dan 12 Mart 1971 ile 22 Mart 2011 tarihleri arasında ilişiği kesilen askeri personelin, "araştırmacı" kadrosuyla atanmaları için gerekli şartlar belirlendi.

Devlet Personel Başkanlığı'nın konuya ilişkin 3 seri numaralı Kamu Personel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğ'de 10 Mart 2011 tarihli ve 6191 sayılı Kanun ile 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa eklenen geçici 32'nci maddede yer alan hükümler çerçevesinde, 12 Mart 1971 tarihinden 22 Mart 2011 tarihine kadar, yargı denetimine kapalı idari işlemler veya Yüksek Askeri Şura kararları ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilenlerden, Milli Savunma Bakanlığı tarafından hak sahibi olduklarına karar verilenlerin Devlet Personel Başkanlığı'nca atama tekliflerinin yapıldığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşları emrine atama teklifi yapılan ''araştırmacı'' kadro unvanlı personele ilişkin olarak, ilgili kurum ve kuruluşlar ile personelden Devlet Personel Başkanlığı'na intikal ettirilen konularda kamu kurum ve kuruluşları arasında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla söz konusu kadro için gerekli şartlar belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız