SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orduzu Pınarbaşı Belediye'ye

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:02:05
Orduzu Pınarbaşı Belediye'ye
A- A+ PAYLAŞ

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi arasında,  bilinen adıyla Orduzu Pınarbaşı, yeni adıyla 'Turgut Özal Tabiat Parkı'nın devir protolü imzalandı. İmza törenine; Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz katıldı. 

"Yarısı Tamamlandı"

Bölge Müdürü Ayhan Deligöz yaptığı konuşmada; " Halkımızın yörelerinde bulunan bitki türlerini tanıyarak doğa koruma bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra, doğal kaynakların tanıtımı ve korunmasına hizmet etmek amacıyla, şehir merkezine en yakın ve kolaylıkla ulaşılabilecek bir alanda tabiat parklarının kurulması için Müdürlüğümüzce çalışma başlatılmıştır. Bu amaçla ilimiz merkeze 3 kilometre mesafede bulunan Pınarbaşı mevkiinde 38,69 Ha’lık alan Turgut Özal Tabiat Parkı olarak tespit edilmiştir. Alanın tescil işleminden sonra, plan, proje ve yapım işleri için bakanlığımızca tahsis edilen 6 Milyon TL ödenek ile alt yapı, çevre düzenleme, yapı ve tesisler tamamlanmıştır. Proje kapsamında; giriş kontrol ünitesi, otopark, çay kafe, büfe, wc, idari bina ve ziyaretçi tanıtım merkezi, bitki tanıtım alanı, çocuk oyun alanları, kondüsyon alanı, tırmanma ve seyir terasları, ateşli ve ateşsiz piknik üniteleri, kamelyalar, piknik ve oturma masaları, yürüyüş yolları yapılmıştır." dedi. 

"Yeni İş İmkanları Olacak"

Tabiat parkının yöre halkına yeni iş imkanları sağlayacağını söyleyen Deligöz, "Deligöz konuşmasının devamında; "Tabiat Parkının işletilmesi, alanın güvenliğinin sağlanması, temizliği ve kontrolü için ihtiyaç duyulan yeterli personel ve tecrübe Malatya Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunmaktadır. Ayrıca Tabiat parkını koruma ve yönetmede yöre halkı ve yöre kuruluşlarının da söz sahibi olması koruma kullanma dengesinin sağlanmasında en önemli etkendir. Yine gelişim planında yer alan ve Malatya Belediyesi tarafından yapılacak yaklaşık 8 Milyon TL tutarındaki yatırım kapsamında alanın çevre ihatası, kır kahvesi, spor tesisi, otopark ve araç yolu taş kaplama, ağaçlandırma, bina tamiratları, çevre düzenleme, yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları gibi işler bulunmaktadır. " ifadelerini kullandı. 

"Amacımız; Malatya'ya Yakışan Bir Park Olması" 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında, " Pınarbaşı mesire alanı Malatyamız için önemli bir mekan, geçmişten beri Malatyalıların yoğun kullandığı bir mekandı. Burada gerçekten alt yapı eksiklikleri vardı. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyoruz. Kendisi, Malatya'ya geldiğinde buranın tamamlanacağı konusunda bizelere söz vermişti.  Bundan sonraki süreç içerisinde de belediye olarak, birlikte imzalayacağımız protokol ile buranın işletilmesini sağlayacağız. Eksik kalan kısımları 8 milyon TL harcayarak tamamlayacağız. Bu tür yerlerin işletilmesi, bakım ve onarımının sağlanması zordur. Bu konuda Malatyalıların buraya sahip çıkması geriyor. Yeşilin korunması anlamında halkımızında duyarlı ve titiz olması gerekiyor. Amacımız, burayı Malatya'ya yakışan, bölgenin en güzel tabiat parklarından birine dönüştürmektir. Emeği geçen herkese Malatyalılar adına yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede düzenlemeler ile birlikte, planlamış olduğumuz projeleri, bakanlığın sunduğu projeleri ihtiyaca göre yeni tadilatlarda yaparak, parkı hizmete açacağız. Girişler ücretli olacak. Orada ciddi sayıda personel çalışacak, buraları yaşatmak çok önemli. Bir çok aktivitelerin olduğu bir yer olacak." dedi. 

Başkan Çakır, "Tabiat parkına girişte ücret alınacak mı?" sorusuna ise ; "Giriş ücreti koymak gerekiyor. Orada ciddi sayıda personel çalışacak, buraları yaşatmak çok önemli. Bir çok aktivitelerin olduğu bir yer olacak." dedi. 

Parkın Özellikleri

Girişte sol tarafta 160 araç kapasiteli otopark yer alacak, araçlarını park eden vatandaşlar geri kalan yerlere yürüyerek gidecek. Parkta, 'ateşli piknik alanı' ve  'ateşsiz piknik alanı' olacak. Ateşli piknik alanının olduğu yerde 80 adet kamelya ve barbeküler yer alacak. Parkın içinde;  iki adet seyir terası, cami, restaurantlar, çocuk oyun alanları ve tuvaletler de bulunacak. 

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız