SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orduzu Pınarbaşı'nda Binicilik Kursu

0
Güncellendi - 2017-05-02 17:32:24
Orduzu Pınarbaşı'nda Binicilik Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Orduzu Pınarbaı'ndaki Turgut Özal Tabiat Parkı'nda bulunan at binicilik tesisinde ata binmeyi öğrenen vatandaşlar, doğa ile iç içe stres atmanın keyfini sürüyor

Turgut Özal Tabiat Parkı içerisinde birkaç ay önce hizmete giren at binicilik tesisinde uzman antrenörler eşliğinde 7’den 70’e herkese ata binme öğretiliyor. Eşsiz doğa manzarasında hem keyifli vakit geçirmek hem de atalardan kalma bir gelenek olan ata binmeyi öğrenmek isteyen vatandaşlar bincilik eğitimine yoğun ilgi gösteriyor. Ata binmeye özellikle çocuklar büyük ilgi gösterirken eğitim sonunda katılımcılara sertifika da veriliyor.

Tesislerinde birçok at bulunduğunu ve atların son derece uysal olduğunu belirten işletmeci Mahmut Kısacık, “Burada binici ve eğitici antrenörlerimizi var, onlar 3 ile 60 yaş arası herkese eğitim verebiliyor. Eğitim sonunda da katılımcılara sertifika veriliyor” ifadelerini kullandı.

Kurs fiyatları hakkında da bilgi veren Kısacık, “Kurslarımız aylık 370 TL, günlük gelip binmek isteyenlere de yarım saati 25 TL. Hiç ata binmeyen birisi 2-3 ayda tamamen at binmeyi öğrenebilir. Bu biraz da özgüven ve cesaret meselesi, özgüveni tam olan birisi daha kısa sürede de öğrenebilir” diye konuştu.

Binicilik kursuna vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Kısacık, eğitime katılan vatandaşların hem güzel vakit geçirdiğini hem de ata binmeyi öğrendiğini dile getirdi.

Binicilik öğretmeni Osman Aslan ise ata binmek isteyen birisine ilk olarak attan korkmamayı öğrettiklerini aktararak, “Buraya gelen birini ilk önce ata ısındırıyoruz. Daha sonra da atı dizginlenmeyi ve kontrol altında tutmayı öğretiyoruz. Atın 6. hissi çok kuvvetlidir. Eğer üzerindeki binici korkuyorsa zor koşar, cesaretli olunursa at koşar, sizi de mutlu etmek için elinden geleni yapar. Eğer eğitim almışsa estetik koşar ve şaha kalkar. Bu yüzden bizim ilk amacımız buraya gelen kişiye attan korkmamasını öğretmek, ondan sonrası da kediliğinden geliyor zaten” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Belinay (1 yıl önce)
    Detaylı bilgi almak istiyorum da iletişim hattınız nedir acaba Birde hala ücretler aynı mı sayfadaki gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Belinay (1 yıl önce)
    İletişim numaranız ne acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dilan (3 yıl önce)
    Merhaba, ben yurtdisindan at binmek icin malatyaya gelmek istiyorum. 14 gün iceresinde her gün oraya gelmek istiyorum. Corona yüzünden belki yasakdir diye düsündüm. Haber verirseniz sevinirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Merdan keklik (4 yıl önce)
    Ata Binmek istiyorum arayabilir misiniz olur mu bugün
    0
    0
    Yanıtla