SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orduzu'da Yangın Tatbikatı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki 4 Orman İşletme Şefliği'nde çalışan işçilere yangın tatbikatı yaptırıldı.

Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı olan Malatya merkez, Hekimhan, Pütürge ve Doğanşehir Orman İşletme Şeflikleri'nde çalışan işçilere, yangın sezonu başlaması nedeniyle tatbikat yaptırıldı.

Orduzu Pınarbaşı alanında asfalt yol üzerinde yapılan tatbikat esnasında konuşan Elazığ Orman İşletme Müdürü Veysel Önen, Türkiye'de orman yangınları sezonuna girilmesi nedeniyle eğitim tatbikatı verdiklerini belirterek, orman yangınlarının yüzde 91'inin insan kaynaklı olduğunu ifade etti.

Tatbikat öncesi işçilere Pütürge Orman İşletme Şefi Harun Demircioğlu tarafından eğitim semineri verildi. Yangın tatbikatı esnasında asfalt yolda biriktirilen ağaç ve yaprak parçaları üzerine benzin dökülerek yakıldı. Orman İşletmesi'ne ait arazi aracı ile yangın söndürme çalışması işçilere gösterildi. Tatbikatta, yangın esnasında kullanılacak olan alet ve edevatlarda işçilere gösterilerek, nasıl ve nerede kullanılacağı anlatıldı.

Bu arada, tatbikatta kullanılan ateşin yakılması esnasında bir orman işçisi yanma tehlikesi atlattı. Benzin dökülen ağaç birikintisini ateşleyen işçi, alevlerin aniden yükselmesi nedeniyle yanma tehlikesi geçirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız