SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Org. Işık Emekliliğini İstedi

A- A+ PAYLAŞ

YAŞ'ta kriz sürüyor. Hükümet tarafından Kara Kuvvetleri Komutanı olması istenen Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık emekliliğini istedi..

Org. Işık'ın Yüksek Askeri Şura'da yaşanan atama krizi sonrası Org. Hasan Iğsız yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığına önerilmesi bekleniyordu.

YAŞ kararlarının açıklanmasının ardından atama yapılmayan Kara Kuvvetleri Komutanlığı için adı geçen Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık, emeklilik dilekçesi verdi. Bu kararın Işık’a Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevi teklif edilse dahi kabul etmeyeceği sinyali olarak değerlendirildi.

SİLAH ARKADAŞININ MAĞDURİYETİNİ KABUL ETMEME MESAJI

Bu karar olası senaryoları alt üst etti. Siyasi kulislerde Org. Işık'ın okul arkadaşı olan Iğsız'ın mağduriyeti üzerinden doğan bir mevkiyi kabul etmek istemediği konuşuluyor. Bir başka yorum da bu çekilmenin TSK'nın karşı hamlesi olduğu yönünde.

ORGENERAL IŞIK’IN ÖZGEÇMİŞİ-

1946 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Selimiye Askerî Ortaokulu ve Kuleli Askerî Lisesindeki öğrenimini müteakip, 1966 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1967 yılında İstihkâm Okulu’ndan mezun oldu.

1975 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yapan Orgeneral Işık, 1977 yılında Kara Harp Akademisi’nden ve 1979 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun oldu.

Kurmay subay olarak; Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Karargâhlarında Plan ve Proje Subaylığı, Kara Harp Akademisi’nde Öğretim Üyeliği, Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’nda Türk İrtibat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı’nda Şube Müdürlüğü, Londra Askeri Ataşeliği, 12’nci Piyade Tümeninde 7’nci Piyade Alay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Plan ve Prensipler Başkanlığında Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kara Kuvvetleri Komuta ve Kurmay Kolejini de bitiren Orgeneral IŞIK, 1993 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek; bu rütbede sırasıyla, Genelkurmay Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik İşleri Daire Başkanlığı, 66’ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 1997 yılında tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Plan ve Prensipler Başkanlığı, Genelkurmay Genel Sekreterliği, İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini yürütmüş ve 2001 yılında korgeneralliğe terfi etti.

Korgeneral rütbesi ile 7’nci Kolordu Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

2006 yılında orgeneralliğe terfi eden A. Atila Işık, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevini müteakip 4 Ağustos 2008’de Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı.

Orgeneral Atila Işık, TSK Şeref Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası, Arnavutluk Liyakat Madalyası, Kazakistan Üstün Hizmet Nişanı, Hollanda Mareşose Madalyası, Şili Onursal Orgeneral Unvan Nişanı, Kırgızistan Birinci Derece Kaplan Madalyası, İtalya Karabinieri Altın Liyakat Nişanı, Fransa Milli Jandarma Madalyası, Azerbaycan Devlet Serhat Hizmetleri Komutanlığı Madalyası ve Azerbaycan Serhat Hizmetleri 90’ıncı Yıldönümü Madalyası sahibi.

Bayan Jale Işık ile evli olan Orgeneral A. Atila Işık iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız