SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Org. Taşdeler'e Yakalama Kararı...

A- A+ PAYLAŞ
 
Üç Önemli Dava Birleştirildi!
Aralarında Org. Nusret Taşdeler ve Tümg. Çubuklu'nun da bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama emri çıkarıldı...
 
EDOK Komutanı Org. Nusret Taşdeler ve Tümg. Çubuklu da dahil  14 kişi hakkında yakalama emri çıkarıldı.
 
Org. Taşdeler, Ege Ordu Komutanı'yken 30 Ağustos 2011'de düzenlenen YAŞ toplantısı sonrası emekli olan Org. Saldıray Berk'in yerine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanlığı’na atanmış ve geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen YAŞ toplantısına katılmıştı.
 
İnternet Andıcı, Islak İmza ve İrticayla Mücadele Eylem Planı Davaları da birleştirildi...
 
"İnternet andıcı" davasında haklarında yakalama kararı çıkan isimler:
 
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler 
 
Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız
 
Korgeneral Mehmet Eröz
 
Tümgeneral Mustafa Bakıcı
 
Emekli Albay Fuat Selvi
 
Albay İlker Ziya Göktaş
 
Kıdemli Albay Hulusi Gülbahar
 
Albay Cemal Gökçeoğlu 
 
Albay Sedat Özüer
 
Korgeneral İsmail Hakkı Pekin
 
Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu
 
Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu
 
Tuğamiral Alaattin Sevim
 
Sivil Memur Mehmet Bülent Sarıkahya
 
Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili yürütülen ‘internet andıcı’ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 29 Temmuz 2011 günü kabul edilmişti.
Oybirliği ile kabul edilen iddianamede, soruşturma savcısı Cihan Kansız şüphelilerin hepsine yakalama kararı çıkartılmasını istemişti.
Savcı Cihan Kansız, sanıkların cezalandırılmasını istediği TCK’nın 312. maddesinde “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağılaştırılmış müebbet hapis cezası verilir" hükmünün olduğunu ifade etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız