SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Organ Bağışı Hayat Bağışı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:42:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kamu Hastaneler Birliği  ve Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) işbirliği çerçevesinde,” Organ ve Doku Bağışı,Hayat Bağışıdır Projesi"  seminerleri devam ediyor.Projenin 7.ayağı MASİAD Üyesi olan Özel İbn-i Sina Anadolu Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi. Geleceğin sağlıkçılarının bilinçlendirilmesi amacıyla;  Malatya Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Engin Yılmaz tarafından bilgilendirme yapıldı. Organ bağışı ile ilgili temel bilgileri aktaran Engin Yılmaz, son dönemde organ bağışının arttığını ve önem kazandığını vurgulayarak özellikle sağlıkçıların bu konuda bilgili olması gereğinin altını çizdi.

Yılmaz, Beyin ölümü gerçekleştikten sonra kişinin ailesinin olurunun alınmasından sonra gerekli organların alındığını kaydederek, "Ülkemizde nakillerin yüzde 70'i canlıdan, yüzde 20'si kadavradan yapılıyor. Avrupa'da ise yüzde 80'i kadavradan, yüzde 20'si canlıdan yapılıyor. Bilinçlenmeyi artırdığımız zaman umuyoruz ki,  buna paralel olarak da nakiller artış gösterecektir.Bağışlanan organlar, zengin, fakir, din,dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin öncelikle doku ve kan grubu uyumuna göre nakil yapılır. Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi tarafından, Ulusal Organ Bilgi Sistemi’nde kayıtlı hastalar taranarak en uygun alıcı belirlenir ve nakil gerçekleştirilir. Organ bağışı hayat bağışıdır”dedi.

Etkinlik, Engin Yılmaz'ın öğrencilerin Organ ve Doku  bağışıyla ilgili sorularını cevaplamasıyla son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız