SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organ Bağışı İçin İşbirliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:47
Organ Bağışı İçin İşbirliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da İl Sağlık ve PTT Müdürlüğü işbirliği ile Organ Bağış Kampanyası başlatıldı. 

PTT Malatya Başmüdürlüğü binasında stant açılarak, Organ Bağış Kampanyası konusunda bilgilendirme yapan İl Sağlık Müdürü Nail Umay, “Yapılan istatistiki verilere göre dünyada ve ülkemizde organ bağışı yetersizdir. Bundan böyle her ayın Cuma günü PTT İl Müdürlüğü binasında Organ Bağış masası kurularak, kampanyaya destek istenecektir” dedi.

PTT Malatya Başmüdürü Zekai Özkan ise, “Sağlık Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalanmıştır. İki kurum, işbirliği içinde Organ Bağış Kampanyası konusunda, PTT il binamızda her ayın ilk Cuma günü stant açık olacaktır” diyerek, vatandaşları destek vermeye davet etti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Turgut Pişkin ise, organ naklinin ne kadar ihtiyaç olduğu konusunda örnekler verdi, vatandaşları organ bağışı yaparak hayat kurtarmaya davet etti. Organ bağışı konusunda dinimizin de müsade ettiğini söyleyen Pişkin, kadavradan organ bağışı yapmak istediklerini, ancak bu konuda ailelerin yeterince bilinçli ve bağışçı olmadığını söyledi. Beyin ölümü gerçekleşen insanlardan genelde organ alındığına dikkat çeken Pişkin, organ bağışı konusunda Türkiye’de çok gerilerde olduklarını, halkın bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

PTT binasında açılan stantta ilk organını bağışlayan Ramazan Kurtoğlu ise, “Çocuklarımıza örnek olmak için organımı bağışladım. Vatandaşları da bağışa davet ediyorum. Bir gün de bize veya bir yakınımıza organ nakli gerekebilir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız