SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organ Bağışı İçin Koştu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:44
Organ Bağışı İçin Koştu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Bölümünde görevli Doç. Dr. Bülent Ünal, Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. yılı anısına gerçekleştirilen “Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Maratonu”na katılarak, organ bağışı için dikkat çekti.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Genel Cerrahi de Karaciğer Nakil Bölümü ile Böbrek Nakli Bölümlerinde görev yapan Doç. Dr. Bülent Ünal, , “Organ nakli bekleyen hastalar için koşuyorum. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü” ifadesinin ön ve arkasında yer alan tişörtü giyerek maratonda yer aldı. Doç. Dr. Ünal’ın bu hareketi maratona katılan sporcular ile vatandaşların ilgisini çekti.

21 KİLOMETRE KOŞTU 

Doç. Dr. Ünal, toplam 21 kilometrelik maratonu tamamlayan isimler arasında yer aldı.

Organ nakli bekleyen hastalar için sosyal sorumluluk aktivitesi gerçekleştiren Doç. Dr. Bülent Ünal, “Hayata yeniden tutunmak için organ nakli bekleyen hastalarımız var. Türkiye’de halen organ nakli konusunda tüm çaba ve çalışmalara rağmen toplumsal bir kültür oluşturulamadı.  Her yıl çocuk genç yetişkin yüzlerce hasta organ beklerken hayatını kaybetmekte. Bu insanların sesi olmak ve organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacı ile 21 kilometrelik Adana uluslararası yarı maratonuna katıldım. Adana parkuru şehir merkezinde ve oldukça kalabalık, izleyici kitlesi var. Bu amaçla mesaj vermek için iyi bir yer olduğunu düşündüm. Çok da ilgi çekti. Ben koşarken izleyen vatandaşların tişörtümü okuyup alkışlamaları çok etkileyici idi” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız