SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organ Bağışına Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:51
Organ Bağışına Destek
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye’de her yıl binlerce insanın organ bağışı yetersiz olduğu için hayatını kaybettiğini belirterek, Meclis’in organ bağışı konusunda örnek olmasını istedi ve organlarını bağışlayacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ağbaba, organ bağışının çok yetersiz olduğu Türkiye’de, TBMM’nin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi. Ağbaba, Meclis Genel Kurulu’nda organlarını bağışlayacağını açıkladı.

Konuşmasında Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü’nün başarılarına vurgu yapan Ağbaba, “3-9 Kasım Organ Bağış Haftası’dır. Özellikle, Malatya'yı kayısıdan sonra bir dünya markası yapan, dünyanın en önemli karaciğer nakil merkezi hâline getiren hemşiresinden ekip başkanı Sezai Yılmaz'a kadar herkesi kutluyorum. Sezai Yılmaz ve arkadaşları gece gündüz demeden insanlara hayat veriyorlar” dedi.

Ağbaba, “Organ nakli maalesef ülkemizde istenen boyutta değil. Yılda 30 bin insan organ nakli için hayata bağlanmak için sıra bekliyor. Ve maalesef yılda binlerce insan organ bağışı yetersiz olduğu için hayatlarını kaybediyorlar. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Meclisimizi bu konuda örnek olmaya davet ediyorum ve üzerine düşeni yapmasını istiyorum. Hepinizin huzurunda ben organlarımı bağışlayacağımı, sizlerin de organlarınız bağışlamanızı öneriyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız