SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organ Bağışında Büyük Artış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2005 yılında 18, 2006 yılında ise 27 olan organ bağış rakamı, 2007 yılında başlatılan kampanya ile 657'ye yükseldi.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Tedavi Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Atilla Aydoğdu, organ bağışında son 4 yılda en iyi sonucun 2007'de alındığını söyledi. Dr. Aydoğdu, "2004 yılında 12, 2005'te 18 ve 2006'da ise 27 olan organ bağış rakamı 2007 yılında 657'ye yükseldi" dedi.

Dr. Aydoğdu, 2007 yılında organ bağışındaki artışın, 3 Temmuz 2007 tarihinde Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başlattığı Organ Bağış Kampanyası'ndan kaynaklandığını belirterek, "2007 yılında ilk 6 ayda yapılan organ bağışı 22 iken, bu rakam kampanya nedeniyle yıl sonunda 657'ye yükseldi. Kampanyadan dolayı 635 kişi organlarını bağışladı. Kampanyaya katılanların 287'si bayan, 348'i ise erkek. Kampanyaya katılanların büyük bir kısmı 20 ile 30 yaş grubunda bulunmakta. Ortaya çıkan durum bizleri sevindirdi. Malatya daha önce sondan 5'te iken şimdi ilk 10 il arasına girdi" şeklinde bilgi verdi.

Dr. Aydoğdu, "Organ bağışı için Beydağı Devlet Hastanesi'nde ve ilçe hastanelerinde büro oluşturuldu. Merkezdeki Mücelli, Fırat ve Sıtmapınarı Sağlık Ocakları'nda da Organ Bağış Bürosu kuruldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız