SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organ Manisa'dan, Nakil Malatya'dan

A- A+ PAYLAŞ

Manisa'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeri, Malatya'da 65 yaşındaki bir hastaya nakledildi.

Manisa'da trafik kazası sonucu yaralı olarak kaldırıldığı Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki şahsın karaciğeri, uçakla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi görmekte olan 65 yaşındaki hastaya yetiştirildi. Son karaciğer nakli ile Turgut Özal Tıp Merkezi şimdiye kadar 48 karaciğer nakli operasyonuna imza atmış oldu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne trafik kazası sonucu beyin travması geçiren 29 yaşındaki Vedat Birer'in beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışladı. Durum, Ankara'daki Ulusal Organ Koordinasyon Merkezi'ne bildirilince organ nakli yapılan merkezlere bilgi verildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi, karaciğeri hastanede Gaziantep'ten gelerek yatmakta olan 65 yaşındaki Necip Tuncer için istedi. Malatya'dan istenmesi üzerine karaciğer özel kutusu ile önce İzmir Havaalanı'na yetiştirildi, oradan da İstanbul'a gönderilerek buradaki Malatya uçağına verildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nden bir ekip, Malatya Erhaç Havaalanı'na giderek organ nakil kutusunu teslim alarak ameliyathaneye yetiştirdi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Ekibi Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Dün akşam haberimiz oldu. 29 yaşındaki bir hastamızın organları bağışlanmış. Karaciğeri herhangi bir merkez kullanmadı, biz kullanma kararı aldık. 65 yaşında ve genel durumu bozuk olan Gaziantepli bir hastamıza nakledildi" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde şimdiye kadar 48 karaciğer naklinin yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, "Biz Türkiye'deki karaciğer nakli yapan en iyi birkaç merkezden bir tanesiyiz. 48. karaciğer naklimizi yapıyoruz, bu çok büyük bir sayı. 50. karaciğer naklinden sonrada kamuoyunu bilgilendireceğiz" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız