SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organ Nakli Mutluluğu

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde trafik kazası sonucu vefat eden 7 yaşındaki Gurbet'in karaciğerinin nakledildiği Afganistan göçmeni olan Özbek asıllı Mehmet Ömer Yücetürk'ün ailesi Şırnaklı aileye teşekkür etti.
Geçtiğimiz gün Şırnak'ın Cizre ilçesinde trafik kazası sonucu vefat eden 7 yaşındaki Gurbet Yavuz'un organları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Askeri Helikopter ile Cizre'den gece alınan organlar, Malatya'ya getirilmiş ve karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Mehmet Ömer Yücetürk'e (53) nakledilmiş, böbrekleri ise Gaziantep Üniversitesi'ne gönderilmişti. Başarılı bir operasyon sonucunda karaciğerin nakledildiği Mehmet Ömer Yücetürk'ün 5 yıldan beri Hepatit C'ye bağlı olarak Kronik Karaciğer yetmezliği tedavisi gördüğü ve organ nakli için beklemede olduğu belirtildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Evrenpaşa köyünde oturan 4 çocuk babası Yücetürk'ün 27 yıl önce ailesiyle birlikte Afganistan'daki savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Yücetürk soyadını Türkiye vatandaşı olduktan sonra alan ve Özbek asıllı olan Mehmet Ömer Yücetürk'ün bir resmi kurumda da işçi olarak çalıştıktan sonra sağlık sorunu nedeniyle emekliye ayrıldığı ifade edildi.
Organ nakli sonrasında eşinin yanından ayrılmayan Bibi Züleyha Yücetürk, Gurbet'in ailesine çok teşekkür ettiğini ve yakın bir zamanda onları ziyaret etmek istediğini söyledi. Kendilerinin 27 yıl önce Afganistan'daki savaştan kaçarak geldiklerini söyleyen Bibi Züleyha Yücetürk, kendilerine destek veren doktor ve herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Mehmet Ömer Yücetürk'ün oğlu Hasan Yücetürk de Gurbet'in ailesine ve operasyonu gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız