SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organ Nakli Sempozyumu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:10
Organ Nakli Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 9 Mayıs Cuma günü Organ Nakli Sempozyumu’nun düzenleniyor.

Hayat Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nusret Akpolat, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Sempozyum konusu olarak, organ naklini seçmemizin nedeni, bu konudaki kafa karışıklığının devam ediyor olmasıdır. Kafa karışıklığı toplumun tüm kesimlerinde, hatta din adamları ve hekimler arasında da devam etmektedir. Bunların bir kısmı organ naklini desteklerken, diğerleri olumsuz yaklaşarak, neredeyse büyük günah ve gayri ahlaki bir durum olduğunu iddia etmektedirler. Bu konuda bilen de bilmeyen de görüş beyan etmektedir" dedi.

Akpolat, organ naklinin gerekliliği veya önemi konusunda birçok tez ve karşı tez üretilebildiğini kaydederek, "Tüm bu teorik ve felsefik çerçevedeki tartışmalar bir tarafa, organ nakli ile yeniden hayata tutunmuş çocuğun gözündeki ışıltıyı, umudu görmek ve bu ana şahitlik etmek her türlü teorik tartışmayı anlamsızlaştıracaktır. Felsefik teoremler, gerçek ile örtüşmedikleri sürece halkta karşılığını bulamayacak ve unutulmaya mahkum olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Tüm bunları söylerken organ naklinin kuralsız olmasını savunmuyoruz. Tabi ki, organ naklinin gerçekleştiği tüm aşamalarda ve ilgili taraflar arasında etik, dini ve hukuki kurallara uyulması esastır ve elzemdir. Bu konuda hiçbir ödün verilmemelidir" diyen Akpolat, şöyle devam etti:

"Bu sempozyumun temel amaçlardan biri de toplumda organ nakli konusunda farkındalığı arttırmaktır. Bu konuda yetkin olmayan insanların eksik/yanlış tespitleri ile değil, konunun uzmanlarından dinleyerek toplumu bilgilendirmeyi hedefledik. Bu konudaki sorumluluğun büyük bir kısmı da basın yayın organlarına düşmektedir. Bu konudaki bilimsel toplantıları ve görüşleri halk ile buluşturmalı ve haberdar etmelidirler. Hayat Vakfı olarak, organ naklinin dini etik, tıbbi, psikolojik, sosyolojik ve hukuki yönlerini ele alarak multi-disipliner bir tartışma ve çözüm ortamı oluşturmak istedik. Davet edilen konuşmacılar kendi alanında yetkin ve bu konuda yıllardır çalışan uzman kişiler olup bu tartışmalara önemli açılımlar getireceklerdir. Organ nakli konusunu seçmemizdeki diğer bir etmen, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin organ nakli konusunda Türkiye ve dünyadaki haklı şöhretidir. Bu başarının tüm kahramanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Organ Nakli Sempozyumu’nun 9 Mayıs Cuma günü saat 09.00’da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda başlayacağı ve sempozyuma Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in de katılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız