SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organ Nakli Sırası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin organ nakil merkezi oldu. Birçok ilden hastaların gelerek organ nakli yaptırmak için sıra beklediği Turgut Özal Tıp Merkezi'ne, kocalarını getirerek hayata döndürmek isteyen kadınlar, karaciğerlerini eşlerine olan sevgileri için feda ediyorlar.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde şuanda, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Bingöl ve Tekirdağ'dan gelen ve kronik karaçiğer yetmezliği ile siroz rahatsızlığı bulunan hastalar, yakınlarından veya kadavradan karaciğer nakli yapılması içtin sıra bekliyorlar.

Turgut Özal Tıp Merkezi'ne Şanlıurfa'dan gelen 52 yaşında ki Mahmut Demir adlı siroz hastası, 22 yaşındaki oğlu Ebubekir Demir'in karaciğerinin nakledilmesi için beklediğini söyleyerek, 3 yıldan beri bu hastalığı yaşadığını söyledi.

Bingöl'den gelerek kadavradan karaciğer nakli için bekleyen 34 yaşındaki Siroz hastası Aliye Karagöz, ise organ bağışı beklediğini ifade etti.

Kahramanmaraş'tan gelen 55 yaşındaki Şerife Alkök adlı hasta ise kadavradan karaciğer nakli için beklediğini ve hastanedeki ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Batman'dan gelen 18 çocuk babası 52 yaşındaki Adil Yorulmaz adlı kronik karaciğer yetmezliği rahatsızlığı bulunan hasta, kendisine 25 yaşındaki oğlu Fadıl Yorulmaz'dan karaciğer nakli yapılacağını belirtti.

KARACİĞERLERİNİ VERMEK İÇİN KOCALARINI ALIP HASTANEYE GETİRDİLER
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer nakli için sıra bekleyen hastalar arasında eşlerinin vereceği karaciğerin nakledileceği 2 erkek hastada bulunuyor.

Diyarbakır'dan gelen ve kronik karaciğer yetmezliği rahatsızlığı bulunan Şahabettin Kezer, 5 yıldan beri hastalıkla mücadele ettiğini belirtti. Kezer, eşinin karaciğerinin kendisine nakledileceğini ifade etti.

Kocasına karaciğerini verecek olan 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Müezzer Keser ise, "Kocamın yaşamasını istiyorum.kendim vermek istiyorum. İçimden geldi, bende severek vermek istiyorum" dedi. Organ Nakli Servisi Doktorlarından Dr. Faik Tatlı ise, "Hasta bize Diyarbakır'dan geldi. Hastanın durumu çok kötüydü. Kadavra olmadığı için karaciğeri canlıdan canlıya planladık. Eşi de seve seve karaciğerini vermeyi kabul etti. Hazırlık yapıyoruz" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki organ nakillerini televizyonlardaki haberlerden izleyerek Tekirdağ'dan Malatya'ya gelen 44 yaşındaki Osman Akyazı da, eşinin karaciğerini kendisine nakledileceğini söyledi. Kocasına karaciğerini verecek olan 42 yaşındaki Neriman Akyazı ise, "Eşimi çok seviyorum. Çok mutlu oldum. 3 tane çocuğumuz var. Böyle bir karar verirken hiç düşünmedim. 20 yılık evliyiz. Kaçarak evlenmiştik" dedi.

Organ Nakli Servisi Doktorlarından Dr. Faik Tatlı, Osman Akyazı'nın kronik karaciğer yetmezliği rahatsızlığı bulunduğunu anlatarak, "Hastaya eşinden karaciğer nakli yapılacak. Hastaya nakil için tetkiklerimize başladık" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız