SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organik Tarım Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:46
Organik Tarım Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, organik tarımı geliştirme çalışmaları çerçevesinde Yeşilyurt İlçesi Cumhuriyet Örnekköy’de çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi.

Yeşilyurt ilçesi Cumhuriyet Örnekköy’de yapılan organik tarım eğitimine; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, teknik personel ile üreticiler katıldı.

Organik tarım konusunda üreticilerin sorunlarını dinleyen ve organik tarım hakkında bilgiler veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, “Organik tarım; bitkisel veya hayvansal üretimi doğanın dengesini bozmadan yapmak amacıyla uygun ekolojiler seçerek, yapay-kimyasal girdi kullanmadan sadece kültürel önlemler, biyolojik mücadele ve organik kökenli girdiler kullanılarak yapılan bir tarım şeklidir.

Organik tarımın amacı, toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Kayısının ilimizin vazgeçilmezi olması ve son yıllarda artık kayısıda üretim miktarından çok hedefin kaliteyi artırmak olması organik tarımın önemini artırmaktadır. Organik tarım yapan ve ürün üretenlere, 2013 yılında meyve ve sebzeler için dekara 70 lira, tarla bitkileri için ise dekara 10 lira destek verildi. 2014 yılı için organik tarım desteklemesi başvuruları 28 Mart 2014’te sona erecektir” ifadelerini kullandı.

Selvi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Dünyada organik ürünlere rağbetin artması sınırlı üretim yapılmasından dolayı ihtiyacı karşılamada yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle hem insan ve doğa sağlığı, hem pazar sorunu olmayan ve hem de girdisinin az olup, gelirinin daha yüksek olduğu organik tarımın ilimizde daha çok yaygınlaşmasını istiyoruz. 20 yıldır organik tarım yapan ve tarımda son dönemde meydana gelen farklılıkları takip eden örnek köylü üreticilerimizin, yeniliklere açık olup, modern tarım teknolojilerini takip etmesi nedeniyle, Malatya’da organik tarımın gelişmesinde ve ilerlemesinde pay sahibi olmuştur. Bu nedenle sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.”

Daha sonra konu uzmanları tarafından katılımcılara organik tarım ve desteklemeler hakkında bilgiler verildi ve üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız