SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organik Tarım Görüşüldü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da organik tarım konusunda toplantı düzenlendi.

Tarım İl Müdürlüğü'nün Karakavak Mahallesi'ndeki binasının salonunda gerçekleştirilen organik tarım toplantısına, üretici, ihracatçı ve Tarım İl Müdürlüğü organik tarım görevlileri katıldı. Organik yetiştiricilikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantı, İl Tarım Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Organik Tarım Tim Başkanı Ramazan Aytekin'in önderliğinde yapıldı.

İlk olarak organik tarım yapmanın koşulları ve ne gibi artılarının olacağının anlatıldığı toplantıda, üretim ve pazarlama aşamalarında karşılaşılan sorunlar üretici ve ihracatçılar tarafından söylendi. Yapılan uygulamanın kanuni boyutları ise İl Müdürlüğü Organik Tarım konu uzmanlarınca katılımcılara aktarıldı.

Tarım İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin, dünya tarımının hızla organik tarıma yöneldiğini, tarım konusunda dünya piyasalarında söz sahibi olabilmemiz için organik tarıma geçmemiz gerektiğini ifade edip, bundan sonraki yıllarda ihracat yapabilmemiz için sertifikalı ürünlerin dünya ülkeleri tarafından tercih edileceğini bildirdi.

Aytekin, İl Tarım Müdürlüğü olarak üreticilere, ihracatçılara ve organik tarıma ilgi duyan herkese yardımcı olmak üzere, konu uzmanlarından oluşan bir organik tarım timi kurulduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız