SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organik Tarım Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:33
Organik Tarım Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde Organik Tarım ve Sebzecilik konusunda değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Yrd. Doç Dr. Özlem Altuntaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Organik tarım ihracatçısı ve üreticisi İbrahim Altuntaş, Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Pütürge ve Doğanyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri Mustafa Olmuş ve Savaş Özen, üreticiler ve teknik personel katıldı.

İşletme hakkında bilgiler aldıktan sonra bir değerlendirme konuşması yapan Tarım İl Müdürü Ali Selvi, "Bu bölgelerimiz organik tarım açısından oldukça elverişli. Bu nedenle organik tarım alanlarının ve üretim miktarının her yıl katlanarak artması gerekmektedir. Bunun için daha bilinçli mücadele yöntemlerini tercih ederek, üreticilerimizi organik tarıma yönlendirmeliyiz. Bu konuda üreticilerin bilinçlendirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak teknik ve eğitim anlamında her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Daha sonra organik tarım üretimi yapılan işletmeyi gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, kurutma ünitelerini, soğuk hava depolarını ve Sırık Domates demonstrasyonunu inceledi. Soğuk hava depolarında kurutmalık domates, patlıcan ve diğer çeşitlerinin saklanmasıyla ilgili olarak da, bu bölgede sebzeciliğinin önünün açık olduğunu, bu nedenle çalışmaların giderek artacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız