SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Organik Tarım Yaygınlaşacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:07:48
'Organik Tarım Yaygınlaşacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da organik meyve üretimini arttırmak için çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda, Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun ve yönetim kurulu üyeleri, Doğanşehir ilçe Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şerif Çetintaş’ı makamlarında ziyaret ederek, yeni kurulan birliğinin ülke tarımına ve Doğanşehir tarımına getirecekleri yenilikler konusunda bilgi verildi.

Organik Meyve Üreticileri Birlik Başkanı İlhan Durusun, ilk olarak Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Topram’ı ziyaret etti. Ziyaretinde, Doğanşehir'de faaliyetlerine hız verecek olan organik meyve üretimi konusunda, üreticilerin sulama ile ilgili sorunlarla karşılaşabileceğini dile getiren Tursun, “Doğanşehir kayısısı çok kaliteli. Bu nedenle halkımızın bilinçlenmesi ve özendirilmesi konusunda gerekli olan yardımların yapılmasını istiyoruz” dedi.

Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak ise, “Kanunların bizlere verdiği yetkileri kullanarak elimizden gelen yardımı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İlçe Tarım Müdürü Şerif Çetintaş’ı ziyaret eden Turusun, Tarım Müdürü Çetintaş’a Malatya’ da kurulan organik meyve üreticileri birliği ile ilgili bilgi verdi.

Doğanşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şerif Çetintaş, “Birliğin tarıma katkı sunacağını düşünüyorum. Doğanşehir’de sertifikasyonlu tarım çalışmaları çok ilerde. İlçemizde 149 çiftçimiz 7 bin 714 dekarlık bir alanda 516 bin 220 TL’lik bir ödeme yapılmaktadır. Malatya’da bu kadar destek alan bir içe bulunmamaktadır. Bizim burada sıkıntımız sertifikasyon çalışmaları yapanların arazileri kontrol konusunda biraz daha ilgi gösterirlerse ben onlara da teşekkür ederim. Bakın hükumetimiz organik tarımı yapan çiftçilerimize dönüm başına 75 TL ödeme yapılmaktadır. Bu gerçekten büyük bir rakamdır. Bu para direk çiftçimizin cebine girmektedir. Bu konuda çalışmalar yapan sizlere Doğanşehir çiftçimiz adına teşekkür ederim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız