SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organik Üreticileri Birlik Kurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:09:12
Organik Üreticileri Birlik Kurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Organik Meyve Üreticileri Birliği kuruldu. 2013 yılı Kasım ayında Darende-Hekimhan-Yazıhan ilçelerinde organik meyve üretimi yapan 19 üreticinin bir araya gelerek kuruluş başvurusunu yaptığı ve 3 Ocak 2014 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kuruluşu onaylanan Darende-Hekimhan-Yazıhan Organik Meyve Üreticileri Birliği 13 Mart 2014 tarihinde yapılan kuruluş Genel Kurulu ile tüzel kişilik kazandı.

Darende-Hekimhan-Yazıhan ilçelerindeki organik meyve üreticilerini bir araya getirerek üretimi talebe göre planlamak, ürün kalitesini iyileştirerek pazara geçerli norm ve standartlara uygun ürün sevk etmek ve ürünlerin ulusal ve uluslararası ölçekte pazarlama gücünü artırıcı tedbirler almak amacıyla kurulan Organik Meyve Üreticileri Birliği’nin kuruluş genel kurulunda 4 yıl süreyle yönetim kuruluna seçilen üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selviİ’yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ali Selvi, “Malatya, meyveciliğin yoğun olduğu bir ilimiz olup, özellikle kayısı üretiminin ise merkezi konumundadır. Ben atandığım ilk günden beri kayısı başta olmak üzere meyvecilik alanında ne yaparız da hem üreticilerimizi memnun edecek hem de ürünümüzün kalitesini artıracak bir şeyler yapabiliriz diye düşünüyordum. Bana böyle bir birlik kurulması konusu getirildiğinde de bu anlamda hem çiftçimiz gelirinin hem de ürün kalitemizin artırılmasında katkısı olacağını düşünerek sizlerin gayretlendirilmesi için tüm imkanlarımızın zorlanmasının gerektiğini düşündüm. Dün olduğu gibi bundan sonra da ben ve personellerim sizlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Artık bir tüzel kişilik kazandınız bu kazanımı üreteceğiniz ürünlerin pazarlaması noktasında aktif bir şekilde kullanmalısınız. Yerli ve yabancı alıcılar birçok kişiyle görüşüp anlaşmak yerine muhatap olabileceği bu biçimde örgütlenerek tüzel kişilik kazanmış oluşumlar istiyor. Bu manada girişiminizin üyeleriniz ve ilimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Berktaş ise şunları söyledi:

“Malumunuz olduğu üzere geçen yıl sonuna doğru üç ilçemizi kapsayan Organik Meyve Üreticileri Birliği kuruluşu için kurumunuza başvurumuzu yapmıştık. Bu yıl ocak ayı içerisinde bakanlığınızca kuruluşumuz onaylandı ve bugün sizlerin de katılımıyla kuruluş genel kurulumuzu yaparak kuruluş işlemlerimizi tamamlamış bulunuyoruz.

Başvurumuzu yaptığımız günden bu ana kadar, bizlere her konuda gösterdiği ilgi ve desteği ile yanımızda olduğunu hissettiren ve bu gün yaptığımız genel kurulumuza da katılarak bizleri onurlandıran Sayın İl Müdürümüze sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanında kuruluş işlemlerimiz için müracaatımızdan itibaren her türlü konuda bizleri aydınlatan ve bilgilendiren Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü ve birim personellerine de teşekkür ediyorum.

Bu hislerle genel kurulumuzun sona ermesini müteakip sıcağı sıcağına bu ziyareti yapmayı borç saydık. Bundan sonra da sizlerin de destekleriyle üyelerimize ve ilimiz organik meyve üreticilerine çok güzel hizmet ve fırsatlar sunmak için çaba sarf edeceğiz. Tekrar destekleriniz için size ve personellerinize teşekkür ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız