SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organın Yaşı Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Karaman'da beyin ölümü gerçekleşen 80 yaşındaki vatandaşın karaciğeri Malatya'ya, böbrekleri de İstanbul'daki hastalara nakledilmek üzere yakınları tarafından bağışlandı.

80 yaşındaki Ahmet Bülbül, 2 gün önce Karaman'da beyin kanaması geçirince tedavi için acil olarak Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Hastanede 2 gün boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen Ahmet Bülbül'ün beyin ölümü gerçekleşti. Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap, Ahmet Bülbül'ün yakınlarıyla görüşerek organlarının bağışlanmasını istedi. Aile hiç tereddüt etmeden babalarının organlarını bağışladı. Konya Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap, Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzman Dr. Ayhan Onur ile Malatya İnönü Üniversitesi ekibi organ naklini 3 saat süren bir operasyonla gerçekleştirdi. Bülbül'ün iki böbreği uçakla İstanbul Özel Osmangazi Hastanesi'ne, karaciğeri ise karayoluyla Malatya İnönü Üniversitesi'ne gönderildi.

Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Ayhan Onur, "Hastamız beyin içi kanama dolayısıyla bize geldi, tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık. Aileyle yapılan görüşmede organlarını bağışladılar. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın kalbi ve korneaları yaşı nedeniyle alınamadı. Ancak her iki böbreği ve karaciğeri alındı. Karaciger'i Malatya'ya, böbrekleri ise İstanbul'daki hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Umarız ki, Bülbül ailesinin böyle acılı bir günlerinde babalarının organlarını bağışlayarak yaptıkları davranışları herkese örnek olur, organ bekleyen 48 bin insanımıza umut olur" dedi.

Konya'da ilk defa 80 yaşında bir kişiden organ naklettiklerini belirten doktor Onur, hastanelerinde 10'uncu organ nakli operasyonunu gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız