SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Organize Hayvancılık' İçin İhale

0
Güncellendi - 2020-10-12 05:45:15
'Organize Hayvancılık' İçin İhale
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Oluklu Mahallesi (Köyü)’ndeki 151 bin metrekarelik bir arazide, organize hayvan işletmelerinin faaliyet göstereceği bir düzenleme yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yeşilyurt ilçesine bağlı Oluklu Mahallesi (Köyü)’ndeki 151 bin metrekarelik bir arazide, organize hayvancılık yapılmak üzere, arazinin bağımsız ve sürekli irtifak hakkını ihaleye çıkardığını duyurdu.

İhaleye ilişkin yayınlanan ilanda, organize hayvancılık yapılması amacıyla, Yeşilyurt’un Oluklu Köyü sınırları içinde bulunan, 151 bin 196 metrekare büyüklüğünde ve 143 Ada ve 8 Numaralı Parselde yerleşen susuz tarlanın, 30 yıl süreli, bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı için ihale yapılacağı belirtildi.

Organize Hayvancılık ile hangi kapasitede işletmeler kastediliyor?

Organize hayvancılık kavramı ile söz konusu tarla üzerinde yapılacak yatırımın küçükbaş hayvancılıkta bin adet, büyükbaş hayvancılıkta iki yüz adet, kanatlı hayvancılıkta; yumurta tavukçuluğunda 80 bin, etlik piliç yetiştiriciliğinde ise 25 bin adet hayvan kapasitesinden az olmayacak işletmelerin kastedildiği öğrenildi.

Mevcut durumda imarsız olan ve yapılacak muhtemel imar planıyla getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak yapılacak organize hayvancılık için ihaleye çıkarılan arazinin ilk yıl tahmini irtifak hakkı bedelinin 15 bin 120 TL olduğu kaydedildi

İhale 16 Ekim’de

151 bin metrekarelik arazinin irtifak hakkı ihalesi, pazarlık usulü ile 16 Ekim 2020 tarihinde Milli Emlak Müdürlüğü İhale Odasında yapılacak.

İrtifak Hakkı nedir?

Bir taşınmaz üzerinde, bir kullanma ve yararlanmaya rıza göstermeyi veya mülkiyete özgü bazı hakların kullanılmasından kaçınmayı gerektiren ve diğer bir taşınmaz veya kişi yararına ayni hak olarak tesis edilen hukuki işlem (Adalet Bakanlığı Web Sitesi Hukuk Sözlüğü).

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız