SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Organize Suç İçin Bölge Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Türkiye'de organize suçların, en az terör kadar büyük bir toplumsal tehdit oluşturduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelede Bölgesel Bilgi Paylaşımı" toplantısı, Polisevi'nde gerçekleştirildi. Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Hatay ve Mersin illerinde kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüklerinde görevli polis müdürlerinin katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Çelikbilek, çağımızda ulusal ve uluslararası bağlantılı organize suçların, toplumun barış ve sükunetini bozduğunu ifade etti.

Organize suçların en az terör kadar büyük bir toplumsal tehdit oluşturduğunu vurgulayan Çelikbilek, bu suçların olağanüstü gelişme gösterdiğine dikkat çekti. Türkiye'de ekonomik ve sosyal dalgalanmaların suç gruplarının faaliyetleri için zemin oluşturduğu görüşünü savunan Çelikbilek, "Ekonomik, teknolojik gelişme ve küreselleşmeye paralel olarak ülkemizdeki organize suç örgütlerinin faaliyet alanlarını genişlettiği ve yeniden yapılanmaya giriştikleri gözlenmiştir" dedi.

Türkiye'nin, bulunduğu coğrafi konum itibarı ile uyuşturucu madde kaçakçılığından doğrudan etkilendiğini dile getiren Çelikbilek, şunları söyledi:

"Avrupa'nın en fazla genç nüfusuna sahip olan ve dünyadaki hemen hemen bütün uyuşturucu trafiğinin kavşak noktasında bulunan ülkemizde gençlerimizin ruhsal ve fiziksel sağlığını bozan uyuşturucu maddelerle mücadelede her zamankinden daha fazla duyarlı olmamız gerekiyor."

Bölge illerinden gelen polis müdürlerinin, toplantının basına kapalı bölümünde, organize suçlarla mücadele kapsamında neler yapılması gerektiği konusunda bilgi alış verişinde bulundukları öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız